Sergej je igrao sjajno za Lacio - Muslin: Pa, šta? Ni Francuzi ne zovu Benzemu...


Nekadašnji selektor Srbije u opširnom intervjuu za
"Sovjetski sport" govorio o svom mandatu na klupi "orlova", Sergeju Milinković-Saviću, Zoranu Tošiću, šansama našeg tima u Rusiji...

U opširnom intervjuu za "Sovjetski sport", a na desetak dana pred početak sportskog događaja godine, govorio je na mnoge teme...

"Trener je taj koji bira igrače koji najbolje pristaju njegovom sistemu igre. I sve to diktira rezultat. Ako imaš rezultat - dobro si odabrao. Otišli smo na Mundijal bez Sergeja... U isto vreme, Dušan Tadić, koji igra na njegovoj poziciji, dao je četiri gola i imao osam asistencija. Pomislite samo na te brojke. Po mom mišljenju bilo je logično što sam se oslanjao na njegovu vezu sa Ademom Ljajićem".

Da li biste zvali Sergeja na Mundijal?

"Teoretski - da. Nemam nikakve predrasude o njemu, sjajan je to fudbaler. Ja sam odmah rekao Savezu da on nema zagarantovano mesto u timu i da ću odlučiti na osnovu klupske sezone".

 I dok nije bio pozivan u reprezentaciju, Sergej je igrao sjajno za Lacio.

"Pa, šta? Karim Benzema je glavni napadač Real Madrida i osvojio je tri uzastopne Lige šampiona, pa ga ne zovu u reprezentaciju Francuske i to nikome ne smeta. Iako njega nema, Francuska ne igra ništa lošije", odgovorio je Muslin.

izvor: Sovjetski sport, mondo.rs, agencije, foto: facebook.com/FudbalskiSavezSrbije

Sergej Milinković-Savić: Novi Sad je moj grad