Ritam nereda, Mortal kombat, Amajlija... na Blokstoku


Ritam nereda, Mortal kombat i Amajlija samo su neki od
bendova koji će nastupiti na Blokstok festivalu u subotu, 2. juna od 17 časova u parku kod Železničke stanice.

Pored njih, nastupiće i Crni paun i Pagonis, Ruke u vis, UV, dečiji hor Rochoir, dok će čast da otvori program pripasti mladom novosadskom sastavu "5 minuta slave".

“Blokstok od svog osnivanja podržava mlade i neafirmisane izvođače, pružajući im priliku da nastupe pred velikim auditorijumom. Nakon sprovedenog konkursa, odlučeno je da će festival ove godine otvoriti 5 minuta slave”, kaže jedan od organizatora Dane Basta.

Poseban "štimung" festivalu daje i dugogodišnja saradnja organizatora sa "Moto unijom Vojvodine", organizacijom koja okuplja veliki broj moto klubova iz pokrajine. Defile dvotočkaša najprometnijim gradskim bulevarima i izložba u parku svake godine predstavljaju svojevrsnu atrakciju za posetioce, ali i doprinose afirmaciji bajkerske subkulture.

"Ovo je festival za sve generacije, što se vidi i po programu, koji se malo razlikuje ove godine, budući da je 20 godina Festivala. Nadam se uvek i lepom vremenu, a očekujem da sve prođe bez incidenata, kao što je uvek do sada i bio slučaj", kaže Marko Tančik, jedan od organizatora.

I ove godine, iz bezbednosnih razloga, apeluje se da posetioci ne unose piće u staklenoj ambalaži u park, kao i da se ne približavaju železničkoj pruzi. Festival će biti otvoren u 17 časova, a svirke će se održavati do kasno u noć.

Ulaz je besplatan.


foto: facebook.com/Blokstokfestival

POPULARNO