Rebalans budžeta: Sredstva za izgradnju Bulevara Bate Brkića, novi park između NN i Detelinare...


Novosadski odbornici izglasali su rebalans budžeta kojim stanje u
gradskoj kasi dostiže rekordnih gotovo 28 milijardi dinara.

Preraspodeljuje se nešto više od tri milijarde dinara, a više od trećine celokupnog budžeta trebalo bi da bude utrošeno na kapitalne investicije, kao što su izgradnja i održavanje ulica, saobraćajnica i parkova, prenosi 021.rs.

Odbornici Skupštine grada na sednici raspravljaju i o ugovoru o javno-privatnom partnerstvu kojim bi privatno preduzeće ušlo u JKP "Stan", kao i o nizu drugih tačaka. Već na početku došlo je do rasprave koja nije imala veze sa ključnim tačkama današnje sednice, kada su se mogle čuti teške reči i međusobna dobacivanja. Dok opozicija kritikuje rebalans budžeta, ukazujući da se novac mogao iskoristiti za započinjanje kapitalnih projekata, te kompletiranje komunalne infrastrukture ili poboljšanje uslova u školama, vlast poručuje da je budžet rekordan, najavljujući nove investicije.

Rebalansom budžeta, predviđena su sredstva za izgradnju Bulevara Bate Brkića na Novom naselju, kao i za izgradnju parka između Novog naselja i Detelinare. Tu su i infrastrukturni radovi na javnom osvetljenju, a već su opredeljena sredstva za radove u Kineskoj četvrti, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO