Punk rock Novi Sad - Blokstok obeležio 20 godina postojanja


Iako je zvanična satnica otvaranja “Blokstok”- a bila u 17 časova
u Železničkom parku se par sati pre početka okupilo nekoliko stotina ljudi, željno iščekujući popularni muzički događaj.

Već posle 19, ta brojka je skočila na preko 1.000 posetilaca, koji su uživali u prvim svirkama. Da su ovakvi događaji popularni među različitim generacijama, dokaz je prisutnost velikog broja dece različitih uzrasta, od onih najmlađih u kolicima, pa do osnovaca, koji su veselo trčkali i đuskali u ritmu gitare, dok su se stariji sugrađani, uz hladno pivo u hladovini senke drveća prisećali nekih starih vremena.

“Blokstok” ili, kako ga većina i dalje naziva, “Blok Rok Fest” u Železničkom parku, obeležio je 20 godina.

Verovatno je jedini festival koji u našem gradu traje, a uživanje u muzici i atmosferi plaća se samo ljubavlju i dobrom voljom, samim tim je bar pola rečeno, prenosi Dnevnik.

- Malo je verovatno da u jedan park dođe 10.000 ljudi – pod utiskom je jedan od organizatora tridesetčetvorogodišnji Dane Basta. – Kako smo se i nadali, atmosfera je bila vrhunska.

Jubilej koji ovaj festival beleži, osim svežih utisaka, pravi je povod za evociranje uspomena. Dane Basta je, kao i nekolicina organizatora, odrastao u Bloku.

- Slušao sam priče starijih, Blok je uvek važio za jedno rokersko mesto – seća se on. – Tu su se skupljali gradski rokeri, vozili su se prvi motori u Novom Sadu i nekako su ta bajkerska subkultura i rokenrol vezani za Blok. Počeli su bukvalno sa tranzistorima, pravili su kotliće i slušali dobru muziku. To je postajalo sve masovnije i vremenom zahtevalo da se iz kraja među zgradama premesti u park, kada je počela i ozbiljnija organizacija.

Značaj “Blokstok” festivala svakako je prepoznao i Grad, te manifestacija ima nesebičnu podršku Gradske uprave za kulturu, a od prošle godine i organizacije “Omladinska prestonica Evrope – Novi Sad 2019” (OPENS), zbog čega je jasno da su i mlade snage više nego dobrodošle u stari dobri Blok. Doživeo je i pauzu od 2010. do 2015. godine.

- Ispostavilo se da je nekolicina nas u neko doba otišla iz Bloka, osnovali smo porodice, međutim, vratili smo se i shvatili da smo mi zapravo odrastali na pravim vrednostima i da je tako nešto potrebno i našoj deci, odnosno generacijama koje dolaze. Trebalo je skloniti ih od kiča i šunda koje nude popularne TV stanice i eto nas opet u Bloku i na “Blokstok” festivalu. Mislim da polako uspevamo. U Bloku se definitivno ne sluša Ceca, ne gledaju se “Parovi”... prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/Blokstokfestival
ime-nik.com NOVI SAD SRBIJA AP VOJVODINA ZANIMLJIVOSTI INTERNET EVROPA EDUKACIJA HRANA OBRAZOVANJE BEOGRAD ISPORUKA CENTAR OBUĆA RESTORAN ŠKOLA DETELINARA STRANI JEZIK IGRAČKE ODEĆA SALON LEPOTE KUHINJA MAJICE NAOČARE BULEVAR ODMOR KOZMETIKA KOZMETIČKI SALON OBUKA TEPIH RESTORAN FORUM FRIZER KUĆNI LJUBIMCI NAMEŠTAJ NEKRETNINE RUČAK TREPAVICE TURIZAM SVE ZA VAŠE MALIŠANE XOXO BEAUTY SALON DIOPTRIJSKE DORUČAK FRIZERSKI SALON TELEP NOKTI SVILENE TREPAVICE XOXO AUTOMOBILI ENGLESKI KURSEVI NEMAČKI NOVO NASELJE OPTIKA PILETINA SALON NADOGRADNJA GRČKA IGRAONICA MAĐARSKI ODRŽAVANJE PREVOD VEČERA AUTO ŠKOLA GIPSARSKI RADOVI ITALIJANSKI IZDAVANJE MAČKE PONY KUTAK ADAPTACIJA EKOLOGIJA EXIT FRANCUSKI KONJI LETOVANJE MATURA PICA VOĆE I POVRĆE NS NAMEŠTAJ NAMEŠTAJ PO MERI BULEVAR EVROPE DEPILACIJA DUBINSKO PRANJE DUNAVSKA KREVET MANIKIR NOVA DETELINARA PETROVARADINSKA TVRĐAVA ŠKOLA STRANIH JEZIKA AUTO ŠKOLA FLOYD DOSTAVA ENTERIJERI FASADE GIFT SHOP KOMP KAMP KOMPJUTERSKI KAMP KUPATILO LIMAN MUZIKA OPTIKA JUFLEX OPTIKA VUKAŠINOVIĆ PIĆE PLAKAR REGISTRACIJA SHOP BOMBYX NEKRETNINE SAMOUSLUŽNA AUTO PERIONICA MEGA WASH BRZA HRANA DOMAĆA KUHINJA DUNAV EDUKATIVNE IGRAČKE FARBANJE FRIZURA GRČKI KREČENJE LEPOTA LETCI MEGA SJAJ MOLERSKI RADOVI NS STIL PERIONICA PIJACA PISANO PREVOĐENJE PREVOD DOKUMENATA SOLARIJUM SUVENIRI TEHNIČKI PREGLED CENTAR STRANIH JEZIKA ATLANTIS RESTORAN DEDINA TAJNA TOBACCO SHOP NOVI SAD ADRIAHOST ATLANTIS AUTO ŠKOLA DUNAV AUTO ŠKOLA UNA M BRZO ČITANJE CAT HOTEL CENTAR STRANIH JEZIKA DELIMO LETKE DIP POWDER DNEVNI BORAVAK DUBINSKO PRANJE NAMEŠTAJA DUBINSKO PRANJE POSLOVNIH PROSTORA DUBINSKO PRANJE VOZILA EPILACIJA FRENC G.IMI RESTORAN IGRAČKE ZA NAJMLAĐE ISHRANA KONGA MUSIC LASH LIFT MADERO TERAPIJA MATEMATIKA MINIVAL TREPAVICA MISLIŠA I IGRIŠA JEZIČKO-EDUKATIVNI CENTAR MUZIČKA OPREMA NAILS NOVOSADSKI SAJAM OPREMA ZA JAHANJE PANSION PK PLAFON PONY SHOP PRODAVNICA AUTO DELOVA SRPSKI ZA STRANCE SUKNJE UNA M VACUSLIM 48 VAUČERI ČASOVI

POPULARNO