Pojačanja u Vošu stižu sledeće nedelje - na Zlatiboru tri utakmice


Igrači Vojvodine, po okončanju druženja s lekarima, juče prepodne
su imali testiranja fizičke spreme, kojim je rukovodio kondicioni trener Aleksandar Janković, dok su u popodnevnim satima imali trening.

„Igrači su odradili brzinsko-snažne, kao i testove izdržljivosti i prijatno smo iznenađeni njihovom trenutnom spremnošću. Vidi se da su se svi tokom letnje pauze pridržavali plana i programa koje im je klub dao, što se i očekuje od fudbalera Vojvodine. Tokom rada na Zlatiboru zbog toga neće biti potreban nikakav uvodni deo, već će igrači odmah moći da budu izloženi opterećenjima. To se odnosi i na iskusnije prvotimce, ali i na mlađe momke koji su nedavno ili tek sada priključeni prvom timu“, rekao je Janković, prenosi Dnevnik.

Šef stručnog štaba Aleksandar Veselinović i njegovi saradnici nastoje da treninzi ne budu suvoparni, već da vežbe budu protkane zanimljivim elementima i uz stalni kontakt s loptom. Naravno, baš kao što je to najavio predsednik kluba Dušan Vlaović, svi s nestrpljenjem očekuju da se u rad uključe i igrači koji treba da stignu u predstojećem prelaznom roku.

Ipak, do početka transfer perioda (18. jun), niko od novajlija neće zadužiti crveno-belu opremu, pa u javnosti naklonjenoj Voši vlada interesovanje oko toga ko bi mogao da postane novi član crveno-belih. U opticaju je mnogo imena, eventualni dolazak pojedinaca ima realnu podlogu, dok drugi deo njih, iz različitih razloga, teško da će ovog leta postati igrači novosadskog superligaša. U svakom slučaju, dolazaka, ali i odlazaka iz novosadskog kluba će biti, pa će u narednim danima biti poznato na koga će trener Veselinović moći da računa u novom prvenstvu.

„Imamo trenutno na okupu veći broj fudbalera, a jasno je da neću sve njih moći da vodim na centralni deo priprema na Zlatiboru. Tokom predstojeća dva dana odredićemo spisak putnika koji će se naći u autobusu za odlazak na planinu, a verujem da će na njemu biti i nekih novih imena“, objasnio je Veselinović.

Novosađani se, dakle, na planinsku lepoticu Srbije sele u nedelju, u ranim jutarnjim satima i tamo će provesti period do 1. jula. Planirano je da odigraju i tri kontrolne utakmice, a jedino što je u ovom trenutku sigurno jeste da će 30. juna odmeriti snage s ekipom Gaz Metan iz Rumunije. Ostala dva susreta trebala bi da na progrmu budu 20. i 23. juna.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo