Počinje Tamburica fest u Novom Sadu - Tamburaši, Zvonko Bogdan, Garavi sokak...


Projekcijom dokumentarnog filma, Tamburica-The Sound of a
Landscape, turskog reditelja Sali Salija danas u Kulturnom centru Novog Sada, u 18 časova, počinje 11. svetski "Tamburica fest" čiji će uvodni dan, zatim obeležiti i tamburaška promenada centralnim gradskim ulicama do 23 časa.

Na ovogodišnjem festivalu etno muzike, do subote, 23. juna, na Petrovaradinskoj tvrđavi tambure će ukrstiti 14 orkestara iz Kine, SAD, Rusije, Crne Gore, RS BiH, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije i Srbije dok će u revijalnom delu programa nastupiti Zvonko Bogdan, Garavi sokak, Marija Šerifović i Dženan Lončarević.

"Ponosni smo što smo i ovaj put objedinili sve vidove umetnosti i što će ovogodišnji "Tamburica fest" pozdravnim govorom u četvrtak uveče na Petrovaradinskoj tvrđavi otvoriti Li Mančag, ambasador Kine u Beogradu, s obzirom na to da je najmnogoljudnija država na planeti zemlja prijatelj festivala", kaže Jovan Pejčić, direktor "Tamburica festa" i potvrđuje da će isto veče nastupiti Biseri liciderskog srca, najbolji solisti dečje tamburaške muzike, zatim Garavi sokak i Zvonko Bogdan uz Veliki orkestar RTV Vojvodine.

Po rečima Jovana Adamova, umetničkog direktora "Tamburica festa", ovogodišnja smotra proteći će i u znaku mladih ali i velikih, višečlanih tamburaških orkestara.

"Takmičenje malih tamburaških sastava je u petak uz Internacionalnu reviju mladih tamburaša. Isto veče ćemo proglasiti najbolje u toj konkurenciji pred koncert Marije Šerifović. U subotu je takmičenje velikih tamburaških orkestara, što će biti poseban doživljaj za publiku uz nastup Vladimirskog ruskog orkestra Vladimirske filharmonije. Takođe ćemo uručiti nagrade najboljima i uživati u celovečernjem koncertu Dženana Lončarevića", kaže Adamov.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: facebook.com/tamburicafest.ns

POPULARNO