Ovako izgleda prvi Lidl u Srbiji - logistički centar: Plan je da broj zaposlenih poraste na 1.500 (FOTO)


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik
Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovali su danas, u Novoj Pazovi, otvaranju Logističkog centra kompanije „Lidl Srbija“.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da mu je veliko zadovoljstvo što prisustvuje otvaranju Logističkog centra kompanije Lidl, najvećeg diskontnog trgovinskog lanca u Evropi, ističući da ova investicija pokazuje, kako je rekao, pravo lice Srbije.


„Dolazak Lidla pokazuje da je Srbija sigurna zemlja za investitore i da beleži ekonomski rast i razvoj“, rekao je predsednik Mirović.

Početak poslovanja kompanije Lidl, kako je istakao, našoj zemlji će doneti tri pozitivna efekta, a to su povećanje broja zaposlenih, konkurencije u maloprodaji i ugleda srpske ekonomije.

„Ukupna ekonomija naše zemlje raste, a tome značajno doprinosi AP Vojvodina, koja beleži povećanje broja zaposlenih i rast privrede“, kazao je predsednik Mirović i dodao da je otvaranje Logističkog centra baš u Sremu, još jedan važan korak u naporima da AP Vojvodina ponovo bude glavni pokretač privrednog razvoja naše zemlje.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija, otvaranjem Logističkog centra Lidla, pravi važan korak na zahtevnom putu dostizanja evropskog standarda života i najavio da bi do kraja godine trebalo biti otvoreno 16 prodajnih objekata ove kompanije.


„Lidl u Srbiji danas zapošljava 502 radnika, a otvaranjem prodajnih objekata širom zemlje, plan je da broj zaposlenih poraste na 1500“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je ova investicija simbol napretka koji govori da se Srbija pridružuje razvijenijim zemljama Evrope.

Želimo biti dugoročni partneri sa najboljim odnosom cene i kvaliteta na tržištu, izjavio je ovom prilikom genralni direktor kompanije „Lidl Srbija“ Tomislav Šapina.

Ambasador Nemačke Aksel Ditman rekao je da je ova investicija pokazatelj dobre saradnje dve zemlje i dodao da će pored otvaranja novih radnih mesta, poslovanje Lidla u Srbiji omogućiti i transfer znanja i tehnologija.

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...