Odrastanje u Bronksu: Od Limana do Manile i četvrte titule svetskog prvaka - Basket je bunt i pankeraj


Dušan Domović Bulut je, zajedno sa svojim saigračima, doneo
četvrtu titulu svetskog prvaka u basketu tri na tri u Novi Sad, a u razgovoru za 021.rs govori o odbrani titule, basketu, buntu, motivaciji i odrastanju u Bronksu.

Da biste stigli od Limana do Manile, potrebno je da pređete oko 9.500 kilometara. Da biste četvrti put osvojili titulu svetskog prvaka u basketu tri na tri, svedoči Dušan Domović Bulut, potrebne su godine truda, ali i konstantna glad za pobedama.

"Bullutproof" je do sada bio tri puta proglašavan za MVP-a na svetskim prvenstvima i turnejama sa nacionalnim timom i klubom Novi Sad Al-Wahda.

Održavati se na tronu iz godine u godinu postaje teže. Bulut, Marko Savić, Stefan Stojačić i Dejan Majstorović su pojedine reprezentacije dobijali rutinski, ali je u nekim trenucima šampionat na Filipinima delovao kao "Thrilla in Manilla". Kako kaže, na početku sezone i prvenstva bilo je dosta iskušenja, krenulo se nešto slabije, a u reprezentaciju je došao Stojačić sa kojim, zbog različitog rasporeda, nisu stigli na vreme da se uigraju.

U razgovoru za 021.rs prepričava događaj sa snimanja na terenu u Bronksu, gde je šutirao za trojku, dao koš, a potom se, kako kaže, javio spontani aplauz ekipe koja je cugala kraj terena.

"Atmosfera koja se tu javljala mi je bila zanimljiva i zbog toga sam se više povezivao sa uličnim basketom. Samo odrastanje na Limanu jeste kreiralo moj karakter, jer je za nas teren bio sve. Ne samo zbog basketa, nego i zbog socijalizacije, mi nismo imali internet, nego teren. Izađeš na basket, gledaš kako igraju stariji od tebe, kako se ponašaju, slediš te korake. Pokušavaš da pronađeš način kako da skreneš pažnju na sebe, ne samo kvalitetom, nego i načinom igre. Trudio sam se da moj stil bude atraktivan za gledanje, a onda neka starija ekipa kaže da je to dobro i pozove te da igraš sa njima. Kada razmišljam o svemu tome, shvatim da je taj celokupan put uticao na moju ličnost."

Pročitajte više >> izvor: 021.rs, foto: youtube.com, ilustracija

Liman u svetskom vrhu - košarkaš Vojvodine proglašen za najboljeg basketaša planete