Novi Sad za mlade - za povećanje broja mladih turista


Konkurs za učešće na projektu "Novi Sad za mlade" na kojem
će se kreirati turističke ponude za mlade otvoren je do 2. jula.

Novi Sad je jedan od omladinskih centara u Srbiji, zbog čega su OPENS 2019, Turistička organizacija Novog Sada i "Srbija za mlade" pokrenuli projekat koji bi trebalo da predstavi prostore za mlade koji borave ili posećuju Omladinsku prestonicu Evrope i Evropsku prestonicu kulture.

Ideja projekta je umrežavanje predstavnika turističke privrede koji u svojoj ponudi imaju sadržaje koji su atraktivni mladima. Projekat će trajati tri godine, a želja je da ideje koje zažive tokom njega ostanu i nakon što se završe godine u kojima Novi Sad nosi značajne evropske titule.

"Cilj projekta je da se kreira i kontinuirano unapređuje ponuda omladinskog turizma Novog Sada i brendira kao omladinska destinacija pod sloganom 'Novi Sad - grad mladih' i samim tim i povećanje broj mladih turista u Novom Sadu", navodi se. Posle izrade paketa turističkih proizvoda "Novi Sad za mlade" biće izrađena i specijalizovana mapa za mlade i brojne promotivne aktivnosti.

Na konkursu mogu da učestvuju pojedinci i organizacije. Oni koji imaju predloge kako da poboljšaju turističku ponudu za mlade u Novom Sadu svoje predloge mogu da pošalju e-mail adresu: novisad4youth@gmail.com.

Više informacija o projektu možete da pronađete ovde.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo