Novi Sad dobija još jedan kružni tok - kod Kvantaške pijace


Ulica Marka Miljanova će uskoro biti rekonstruisana i delimično
proširena, saznaje 021.rs.

U sklopu priprema za ove radove, Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je pokrenula javnu nabavku u pregovaračkom postupku za izradu tehničke dokumentacije saobraćajnih površina i javne rasvete u Ulici Marka Miljanova. Vrednost posla je više od 833.333 dinara, a poziv da dostave ponude je poslat firmama "Vojvodinaprojekt", "GMP Gramont-NS", "AG-UNS Arhitektonsko građevinski institut" i "VIA inženjering" iz Novog Sada i "Šidprojekt" iz Šida.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, Ulica Marka Miljanova će u delu od Beogradskog keja do Venizelisove biti proširena na po dve trake u oba smera u dužini od oko 100 metara, a imaće i biciklističke i pešačke staze i parking mesta. Na uglu sa Venizelisovom (kod Kvantaške pijace) biće izgrađen kružni tok. Ostatak saobraćajnice u Ulici Marka Miljanova u dužini od oko 400 metara do Ulice Đorđa Rakovića biti projektovano na širinu od sedam metara, sa obostranim parkinzima i pešačkim stazama, dok će biciklistička staza biti samo sa severne strane.

Dodajmo i da pošto je projektovanje ovim tenderom tek najavljeno, a u programu UGZI-ja za ovu godinu nema predviđenog novca za radove, najranije kada će uslediti rekonstrukcija Ulice Marka Miljanova je 2019. godina.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

Liman 5, Kej Garden Residence, nova nova Detelinara... Napravljena mapa gradilišta u NS

POPULARNO