Novi odlasci iz Voše - trener insistira na napadaču: Bojim se da ćemo ući u ozbiljne probleme


Vojvodina se priprema na Zlatiboru za novu sezonu, ali je
veliko pitanje na koje će igrače, od onih koje sada ima na raspolaganju trener Aleksandar Veselinović moći da računa.

On insistira na dovođenju napadača, budući da dvojac koji ima na raspolaganju nema iskustvo.

"Nikola Gajić i Miloš Zličić su mladi i nedovoljno iskusni da bi mogli da preuzmu odgovornost u završnici, pa sam ljudima u klubu ukazao na taj nemali problem. Dobar špic potreban nam je kao ozeblom sunce i ako to hitno ne rešimo bojim se da ćemo ući u ozbiljne problem. Bez klasičnog špica dovodi se u pitanje sve ovo što smo radili u prethodnom periodu, ali i rešili kvalitetno na drugim pozicijama. Jer to je kao principo spojenih sudova", izjavio je za Sportski žurnal Veselinović, prenosi Mondo.

Na meti je Bojan Matić, napadač Mačve, ali je njegov prioritet inostranstvo.

"Ima mogućih rešenja, i u Srbiji i van nje. Međutim, nevolja je što ti igrači ili nisu slobodni, ili su preskupi za nas. Ali, neću odustati. Dok ne nađemo špica, uporno ću kod rukovodstva kluba potencirati taj problem".

Dodatna briga je to što postoje ponude i za nekoliko igrača Vojvodine i veliko je pitanje je da li će ostati u Novom Sadu.

"Ne zna se da li ću na sve igrače koji imam na Zlatiboru moći da računam u novoj sezoni. Na primer, šta ako ostanemo bez Putinčanina? On ima ponudu iz inostranstva i priželjkuje takav rasplet. To bi bio ogroman gubitak pošto kompletna ideja u obe faze naše igre počiva na njemu. Ili situacija sa Radovanovićem. I za njega je zainteresovan inostrani klub, a i on sam želi da karijeru nastavi preko granice. Ako bi još otišli Putinčanin i Radovanović, to bi značilo da bi u ovoj pauzi osali bez sedmorice standardnih prvotimaca iz prethodnonog prvenstva. Mnogo je to, premnogo, teško nadoknadivo...", napominje Veselinović.

U međuvremenu, Putinčanin je i zvanično napustio Vojvodinu i prešao u ljubljansku Olimpiju gde će treći put u karijeri sarađivati sa Ilijom Stolicom, a "staroj dami" će pripasti simbolično obeštećenje od 50 hiljada evra. Kada je u pitanju Radovanović, on ima ponude iz Portugala i Francuske, a trenutno je bliže potpisu za drugoligaša Lans.

izvor: zurnal.rs, mondo.rs, fkvojvodina.rs, foto: NSinfo

POPULARNO