Novi bulevar - Uskoro proširenje Sentandrejskog puta


Proširenje Sentandrejskog puta, u delu od Primorske do
Velebitske ulice, počeće uskoro, dve godine od prve najave, saznaje 021.rs.

Početak radova sada zavisi samo od pripreme izvođača radova i pribavljanja potrebnih dozvola, jer je Uprava za građevinsko zemljište završila tender za izvođača radova i posao dodelila grupi ponuđača koje predvodi "Karin komerc MD" iz Veternika. Pored ove firme u proširenju Sentandrejskog puta će učestvovati i JKP "Put", "Energotehnika južna-Bačka", Geodetski biro "Geometar" i "Energy pro" iz Novog Sada i "Inkop" iz Ćuprije sa podizvođačem "Imperijal buildings" iz Novog Sada.

Ove firme su bile jedini ponuđač na javnoj nabavci tako da je prihvaćena njihova ponuda od 702.237.881,35 dinara sa PDV-om, što je za tek oko 300 hiljada dinara niže od procenjene vrednosti radova. Novac za radove su ranije obezbedili Grad i Pokrajina, koji će zajedno dati 498.437.882,35 dinara sa PDV-om, a ostatak "Putevi Srbije" u visini od 203.799.999 sda PDV-om.

Izvođači su ponudili rok od 210 kalendarskih dana, odnosno sedam meseci za proširenje Sentandrejskog puta, što je i maksimalni rok koji se tražio u tenderskoj dokumentaciji.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija

POPULARNO