Na EXIT dolaze Bitlsi nove generacije


I pored svih zvezda u programu ovogodišnjeg EXIT festivala
jasno je da će atmosfera na tvrđavi da proključa odmah, već prvog dana, jer u Novi Sad dolazi danas najpopularnija svetska grupa i globalni muzički fenomen - Migos!

Ovaj trojac iz Atlante, koji na glavnu binu Exita izlaze u četvrtak 12. jula, u poslednjih nekoliko godina je ostavio neizbrisiv trag u popularnoj kulturi, a u samo proteklih godinu i po dana tri puta su osvojili prvo mesto najveće, američke top liste, sa dva albuma i megahitom "Bad & Boujee"!

Prvi ih je sa Bitlsima uporedio i jedan od najtraženijih glumaca i muzičara današnjice Donald Glover, poznat i kao Childish Gambino, dok je uticajni Fact magazin napisao da je album "Culture" od Migosa za naše vreme znači ono što je “Revolver” od Bitlsa značio kada se pojavio pre 50 godina. Da je javnost prepoznala fenomen i jedan istorijski trenutak, najbolje govori činjenica da su baš posle svih tih poređenja upravo Migos oborili rekord star 54 godine koji su pre njih držali Bitlsi, nakon što se njihovih 15 vrtoglavih numera našlo na američkoj top listi - u isto vreme! Zato ni ne čudi da su pre svega nekoliko dana „pokupili“ svoju treću prestižnu BET nagradu za najbolju grupu, kao i da su nominovani za čuvene Gremi nagrade.

Dugačkom spisku zvezda koje su postali deo globalne "Migomanije", među kojima su Pharrell, Kanye West, Nicki Minaj, Drake, Gucci Mane, Katy Perry, Justin Bieber, sad se pridružio se i prvi par muzičke scene Beyoncé i Jay Z, koji su uzeli upravo demo numeru Migosa kao osnovu za svoj novi hit „Apesh*t“! Ni domaće javne ličnosti ne mogu da im odole i najavljuju svoj dolazak na EXIT upravo zbog Migosa, a među njima su MC Justyce iz hitmejkerskog sastava Sigma, Ajs Nigrutin, Timbe, Krankšvester, Relja Milanković Reksona, Nemanja Kostić, Senidah, Stevan Šoškić iz hip-hop DJ sastava Vatra, Fox, Surreal, Coby, Struka, Milan Vučićević tj. Nichim Izazvan, Frenkie, Kontra, Indigo i drugi.

izvor, foto: exitfest.org

POPULARNO