Na Detelinari javni uvid za opštegradski centar - niče jedna od najviših zgrada u Novom Sadu


Gradska uprava je organizovala javni uvid u urbanistički plan
kojim se predviđa gradnja solitera od 16 spratova u Ulici Braće Popović, kao i podizanja spratnosti ranije planiranih zgrada u Ulici Milana Ješića Ibre.

Prema navodima iz plana, u bloku Ulica Braće Popović, Ilije Birčanina i Branka Bajića se umesto sada planirane zgrade do sedam spratova predviđa gradnja solitera od 16 spratova, koji bi imao ulogu opštegradskog centra, odnosno poslovnog objekta. Ovde je trenutno prazna parcela koja je pretežno u vlasništvu grada, tako da se izmene plana i donose kako bi grad mogao da ponudi lokaciju za gradnju solitera, koji će biti u možda i u visini trenutno najviših zgrada u Novom Sadu, solitera od 17 spratova na kraju Limana IV u Ulici Ive Andrića.

Što se tiče druge lokacije, u pitanju je prazna parcela pored parka, koji je u planu da se gradi između Novog naselja i Detelinare, odnosno naslanja se neposredno uz ulicu Milana Ješića Ibre, Đorđa Nikšića Jovana i Bulevar Vojvode Stepe. Ovde su ranije predviđene četvorospratnice, a sada se predlaže da budu šestospratnice. Ovo je isto pracela u gradskom vlasništvu, a Novi Sad je čak prošle godine ponudio njihovu prodaju, ali posle povukao oglas tako da se sada plan verovatno i menja, kako bi se ponovo ponudio na prodaju.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO