Monopol Novi Sad će se prodavati širom sveta: Na tabli Zmaj Jovina, Dunavska, Petrovaradinska tvrđava...


Na adresu britanske kompanije Winning Moves, koja izrađuje
jednu od omiljenih društvenih igara „Monopol”, u prethodnom mesecu stiglo je mnogo predloga za različite lokacije, znamenitosti i ulice u gradu koje bi po mišljenju sugrađana trebalo da se nađu na tabli specijalnog izdanja te igre koja će biti u vezi s Novim Sadom.

Predloge su na njihovom sajtu mesec dana mogli da ostavljaju svi zainteresovani, a kako smo saznali od direktora razvoja firme Winning Moves Lazara Vukovića, igrači bi najviše voleli da se na tabli izdanja „Monopol Novi Sad” nađu Zmaj Jovina i Dunavska ulica, Bulevar oslobođenja i, svakako nezaobilazna, Petrovaradinska tvrđava.

– Sada je red na našim kreativcima da naprave lepu ediciju „Monopola Novi Sad”, a još uvek ne znamo kako će tačno igra izgledati, ali je sigurno da će imati 28 polja za kupovinu, kao i u svakom izdanju – rekao je za Dnevnik Lazar Vuković, i dodao da je planirano da igra bude lansirana u oktobru, kada će svi detalji tog izdanja biti poznati.

„Monopol Novi Sad” će se prodavati širom sveta, i to kroz dvojezično izdanje – na srpskom i engleskom, stoga će ljubitelji te igrice moći bliže da se upoznaju s atrakcijama našeg grada. Kako Dnevnik saznaje, nije isključeno da se uz to izdanje društvene igre štampa i prodaje materijal za edukovanje igrača, da bi bliže upoznali ceo grad. Na izradi će biti angažovano oko 50 ljudi, kako iz Novog Sada, tako i iz Londona.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/monopolyserbia

POPULARNO