Mijatović: Reprezentaciji želim da ima i puno sreće... Naša je ostala na prečki...


"I danas se zapitam - zašto sam tako šutnuo", rekao je Predrag
Mijatović u intervjuu za Radio-televiziju Srbije.

Predrag Mijatović, jedan od najvećih igrača koji je jugoslovenski fudbal imao, često je u medijima ovih dana, kao i uvek kada Real Madrid osvoji titulu prvaka Evrope.

Strelac čuvenog gola u amsterdamskom finalu 1998, kojim je "kraljevskom klubu" prekinuo višedecenijsko čekanje najvažnijeg pehara, uvek je član delegacije Madriđana u završnicama Lige šampiona.

I ovog proleća bio je u Kijevu, gde je sa Zinedinom Zidanom i ekipom proslavio rekordni 13. Realov trofej u najjačem takmičenju.

I danas kada pogleda svoj čuveni penal i šut u prečku iznad savladanog Van Der Sara u nokaut utakmici protiv Holandije, Mijatoviću nije svejedno...

"Svakako da nije prijatno, jer je to trauma koju sam imao u tom trenutku i koja me prati. Zaboravljaju se neke stvari, ali traume kao ta prečka je neprijatno i gledati. Kao što je lepo gledati gol iz finala Lige šampiona, tako se i sada uvek kad pogledam (taj penal) zapitam 'Zašto sam baš tako šutirao?'".

Šta je falilo toj generaciji "plavih" da uspe?

"Mislim da toj reprezentaciji nije falilo ništa, jer je ta reprezentacija posle dugog niza neučestvovanja izborila plasman na Mundijal, Mađarska je pobeđena neverovatno u baražu, bila je neviđena euforija, imali smo kvalitetne igrače u ozbiljnim klubovima, selektor je bio sjajan, sa nama je pravio strategiju", objašnjava Mijat.

"Falila nam je samo sreća. Da je ta lopta ušla u gol možda bismo ušli u četvrtfinale, možda bismo uradili što i Hrvatska. Nije nam falilo ništa i teško je na turnirskom takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo napraviti da sve funkcioniše kako treba. Eto, zato reprezentaciji Srbije želim da ima i puno sreće. I to može da bude veliki faktor. I da je nje bilo, ta bi lopta ušla", dodao je Peđa Mijatović u intervjuu za RTS.

izvor: rts.rs, agencije, foto: youtube.com

POPULARNO