Krstajić pred Švajcarsku: Drim tim je spreman


Srbija - Švajcarska, petak u 20 čas

Selektor "orlova" Mladen Krstajić izveo je u četvrtak svoje igrače na teren stadiona "Baltika arena" u Kalinjingradu, gde će 24 časa kasnije igrati važan meč, sa velikim ulogom.

U najavi te utakmice, poruka šefa struke srpske reprezentacije je jasna - njegovi momci će dati sve što mogu, za Srbiju.

"Veoma smo srećni zbog načina na koji su se stvari dosada dešavale. Veliki uspeh je što smo se plasirali na Mundijal posle zaista teške kvalifikacione grupe. Zasluženo smo došli ovde, a poruka Srbiji je da budu spokojni, da su igrači zdravi, orni i željni da se pokažu sutra. Kao što su pokazali volju i želju i u utakmici protiv Kostarike", izjavio je Krstajić na konferenciji za novinare.

Novinar agencije Asošijeted pres pitao je Krstajića za potencijalnu tenziju između njegovih igrača i Švajcaraca koji "vuku" poreklo sa Kosova i Metohije. Na pitanje da li je pričao sa svojim izabranicima o tome, srpski selektor je "razvukao" širok osmeh.

"Rekao sam već sto puta, evo ponavljam i 101. put da me politika ne zanima. Imamo svoj cilj, svoj pravac, ovde smo zbog sporta, da predstavljamo svoju zemlju. Uopšte nismo zainteresovani ni za šta drugo", odgovorio je Krstajić.

Upitan za najveće vrline sutrašnjeg rivala, on je istakao nekoliko stavki.

"Taktički su dosta dobro potkovani, igraju dugo zajedno, imaju selektora koji je četiri ili pet godina zajedno sa njima i to su mnogo bitne stvari na ovakvim takmičenju. Znamo šta su im vrline, dobre stvari, dobro smo analizirali Švajcarsku, kao i oni nas verovatno. Biće žestoko".

Novinari su posebno akcentovali iskustvo koje su reprezentativci Švajcarske stekli u uzastopnim nastupima na najvećim takmičenjima. "Orlovi" nemaju tu "rutinu" u dresu sa srpskim grbom, a Krstajić u tome ne vidi problem.

"Pored mene sedi legenda Mančestera (Nemanja Matić) i ne vidim problem u iskustvu. I u svlačionici imam 'drim tim' i ne vidim problem. Nema razlike izaći pred 60.000 ljudi u Kosmos areni u Samari ili na Old Trafordu ili na stadionu Rome, Zenita ili nekog drugog kluba", objasnio je selektor i stavio tačku na tu temu.

Kakvu ćemo Srbiju videti u petak na terenu?

"Biće taktičkih promena, što je sasvim normalno, ali nećemo odstupati od našeg sistema i stila. Garantujem da su igrači maksimalno spremni, da će biti odgovorni kao i u prvoj utakmici, da će biti i agresivni i igrački raspoloženi, a naravno da će biti fer-plej, kao što su bili i protiv Kostarike".

izvor: mondo.rs, foto: fss.rs

POPULARNO