Krstajić: Čestitke Brazilu na pobedi - i mojoj ekipi na velikoj požrtvovanosti


Selektor Mladen Krstajić se prvi pojavio na konferenciji za
medije...

- Čestitke Brazilu na pobedi, iskoristili su svoj individualni kvalitete. Tako su postigli prvi gol, u nastavku smo pokušali da stignemo do izjednačenja, ali oni su kaznli naše promašaje. Čestitam i mojoj ekipi na velikoj požrtvovanosti u ovom meču – rekao je Mladen Krstajić.

Opšti utisak...

-Igrači su dali svoj maksimum, došli smo na veliko takmičenje posle osam godina i mislim da možemo svi da budemo zadovoljni. Ima naravno situacija kada je moglo biti i bolje. Protiv Kostarike je bilo dobro, veoma teška utakmica ali i pobeda. Drugi duel protiv Švajcarske... Desilo se to što se desilo. Pred nama je bio Brazil, prilika da pobedom idemo dalje, ali kada se podvuče crta, čestitke igračima na pristupu i ponašanju u ovih mesec dana.

Srbija je delovala dobro, ali opet nedovoljno protiv selekcije kakav je Brazil...

-U meču sa Brazilom nemaš prava na grešku, u prvom delu smo dobro stajali, ali jedan trenutak nepažnje i primili smo gol. U nastavku smo ponovo delovali dobro, ali definitivno neke stvari moramo podići na viši nivo. Ono što je dobro treba usavršavati, ono loše popraviti.

Brazil je bio dobar u igri glavom, segmentu gde je Srbija takođe ubedljiva...

-Pokušali smo da iznenadimo Brazil u igri glavom, ali nisu oni baš ni tako niska ekipa, jer znaju i oni dobro da se postave, tako da deluju moćno i u tom segmentu – rekao je na kraju selektor Mladen Krstajić.

izvor, foto: fss.rs