Kažnjen FSS - Šaćiri i Džaka prošli bez suspenzija


Švajcarska će biti kompletna za meč protiv Kostarike...

Đerdan Šaćiri, Granit Džaka i Stefan Lihštajner bili su pod istragom FIFA zbog proslave golova na meču protiv Srbije (2:1) kada su rukama pokazivali "dvoglavog orla", simbol Albanije, no prošli su bez suspenzija.

FIFA će Šaćirija i Džaku kazniti sa samo 10.000 švajcarskih franaka, a Stefana Lihštajnera, koji im se pridružio u slavlju, duplo manje - 5.000.

Kako se navodi u saopštenju, osim minimalne novčane kazne, trojici fudbalera Švajcarske dato je i upozorenje zbog "nesportskog ponašanja koje je protivno principima fer-pleja na meču Švajcarska - Srbija".

To automatski znači i da Disciplinska komisija FIFA, kojom predsedava Anin Jeboa iz Gane, gest Šaćirija i Džake nije okarakterisala kao političku provokaciju.

Zbog komentara posle meča kažnjeni su i selektor Mladen Krstajić (koji je VAR uporedio sa Hagom) i predsednik FSS Slaviša Kokeza (koji je kritikovao FIFA za "režiju" meča) sa po 5.000 švajcarskih franaka.

Za kraj - najveća novčana kazna.

Fudbalski savez Srbije kažnjen je sa 54 hiljade švajcarskih franaka zbog ponašanja navijača u Kalinjingradu, odnosno zbog "diskriminatornih transparenata i bacanja objekata na teren", što je druga kazna za srpsku "kuću fudbala" zbog navijača na ovom Mundijalu.

foto: facebook.com/FudbalskiSavezSrbije

POPULARNO