Jeftini stanovi - Mesečno 118 EUR za 67 m2: Ogledni stan otvoren za zainteresovane


Prvi stanovi koje država gradi za pripadnike službi bezbednosti
vojske i policije biće useljivi već od septembra sledeće godine.

Svi koji žele da kupe jeftine stanove od danas mogu da vide kako će oni izgledati.

Ogledni stan u naselju "Zemunske kapije" otvoren je od danas za zainteresovane, a kvalitet stana, i pored najavljene niske cene kvadrata, nije upitan.

Stan otvoren za razgledanje ima 67 kvadrata, sadrži dnevni boravak, dve spavaće sobe, trpezariju, kuhinju, kupatilo i toalet, funkcionalan je i prostran...

Inače, svi planirani stanovi za pripadnike bezbednosti biće građeni sa 80 odsto domaćih materijala, a kako je premijerka Ana Brnabić ranije istakla, to će pozitivno uticati na domaću građevinsku industriju.

Takođe, svi će biti u energetskom razredu C, što znači da će imati 20 odsto niže troškove za struju.

Kvadratura planiranih stanova kretaće se od maksimalno 32 kvadrata za garsonjere, do 92 kvadrata za četvorosobne stanove, a biće rađeni u skladu sa standardima Evropske unije i po propisima o energetskoj efikasnosti.

Pripadnici bezbednosti koji se usele u stan od 67 kvadrata mesečno će plaćati ratu od 118 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre nekoliko dana, kada je obišao ogledni stan.

Što se tiče cene, stambene jedinice prodavaće se po subvencionisanoj ceni od najviše 500 evra po metru kvadratnom, u šta je uključeno i komunalno opremanje.

Za 2020. godinu planirana je izgradnja 5.203 stana, a u prvoj fazi realizacije projekta biće izgrađeno ukupno 1.578 stanova, i to 190 stanova u Vranju, 188 u Nišu, po 200 u Kraljevu i Kragujevcu i po 400 stanova u Beogradu i Novom Sadu.

Stanovi će se graditi u tipskim stambenim zgradama, a u ponudi će biti garsonjere, kao i stanovi sa jednom, dve, tri i četiri sobe.

izvor: Tanjug, agencije, foto: ilustracija, Građevinska direkcija Srbije, Zemunske kapije