Ispod Vojvodine leži more gasa? Traže naftu kod Novog Sada, Temerina, Zrenjanina...


U sklopu istraživanja nafte i gasa u Srbiji, NIS krajem jula
počinje geofizička istraživanja na području opštine Temerin.

Ovi poslovi se obavljaju u okviru projekta seizmičkih ispitivanja na istražnom području „Turija 4“ na površini od 720 kvadratna kilometra. Pored Temerina, projekat obuhvata područje Zrenjanina, Žablja, Vrbasa, Novog Sada, Bačkog Petrovca i Titela, saopštila je ta kompanija.

Radove na terenu izvodi „Naftagas naftni servisi - Seizmički servisi“ NIS-a. Za izvođenje projektovanih 3D seizmičkih istraživanja koji predstavljaju osnovnu metodu istraživanja nafte i gasa, kompanija poseduje sve neophodne dozvole i saglasnosti nadležnih državnih organa. U toku radova će se poštovati svi ekološki standardi i pravila bezbednosti na radu.

Pre početka radova, vlasnici i korisnici parcela čiji posedi se nalaze na trasama duž kojih će snimanja biti izvođena, obavešteni su o planiranim istraživanjima i ukoliko su saglasni, potpisaće dokument koji omogućava prolazak kroz njihov posed. Predstavnici NIS-a će se maksimalno truditi da u toku izvođenja radova ne remete svakodnevni život i rad građana, dodaje se u saopštenju.

Prema dinamici radova, u mesnim zajednicama na čijoj teritoriji se obavljaju ispitivanja biće otvoreni informativni punktovi u cilju sveobuhvatne i otvorene komunikacije. Na ovaj način, građani će moći da dobiju dodatne informacije o radovima i dostave svoje sugestije. Kao odgovorna kompanija, NIS će sve zahteve građana pažljivo razmotriti sa predstavnicima lokalne zajednice.

NIS je uveren da će uz pomoć građana i lokalne samouprave uspešno realizovati ovaj projekat koji će biti od opšte koristi kako za kompaniju, tako i za širu društvenu zajednicu. Kompanija zahvaljuje svim učesnicima u realizaciji ovog strateški važnog projekta.

foto: ilustracija

POPULARNO