Gitarijada Vojvodine u Kisaču do 1. jula - Riblja čorba, Van Gog, promocija demo bendova...


Gitarijada Vojvodine, četvrta po redu, održaće se na pomoćnom
terenu FK „Tatra” u Kisaču od 29. juna do 1. jula. Reč je o manifestaciji koja ulaže u razvoj rok muzičke scene u zemlji i šire, a od ove godine je uvedena i novina – promocija demo-bendova, od kojih je „Huti Ota Tre”, zahvaljujući najvećem broju lajkova na Fejsbuku, obezbedio direktan prolaz u takmičarski deo festivala.

Ostali bendovi koji će se takmičiti su „Bez rikverca”, „Fet Red”, „Framework”, „Hazel”, „Centipedes”, „Loud”, „Saiki Vois”, „Retorika” i „Nemir”. U okviru muzičkog programa nastupaće i uveliko poznati bendovi naše rok scene poput „Van Goga” i „Riblje čorbe”.

– Svake godine dodatnim segmentima unapređujemo festival, pa tako i ove godine imamo novinu koja se odnosi na produžetak trajanja manifestacije, odnosno treći dan, koji će biti posvećen promociji multikulturalnosti, odnosno nastupima rok bendova iz Vojvodine – istakla je organizatorka Gitarijade Milana Arnjaš.

Festival se i ove godine održava uz finansijsku pomoć Grada Novog Sada, ali i Fondacije EPK 2021 i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

foto: gitarijadakisac.com