Gaćinović: Sve se desilo odjednom, ne želim da komentarišem - srećno na Svetskom prvenstvu


Iako je bila neočekivana, pa ga je pogodila kao grom iz vedra
mladi Mijat Gaćinović je stoički podneo odluku Mladena Krstajića da je jedan od četvorice reprezentativaca koji su višak za Rusiju.

- Sve se desilo odjednom, ali ne želim ništa da komentarišem. Na prvom mestu bih poželeo svu sreću reprezentaciji na Svetskom prvenstvu. Imam veliki broj prijatelja sa kojima sam igrao i sa kojima ću sigurno još igrati u nacionalnom timu. Reprezentacija je uvek na prvom mestu, bitno je šta će uraditi na ovako velikom takmičenju, a ja ću svim srcem navijati za nju - rekao je za Novosti Gaćinović dosta tužnim glasom, sigurno posle teške, neprespavane noći.

Stigao je ofanzivni vezista na pripreme reprezentacije osokoljen pobedonosnim pogotkom za Ajntraht protiv Bajerna u finalu kupa Nemačke. Za A tim je debitovao u martu 2017. na meču protiv Gruzije u kvalifikacijama za SP (3:1) i odmah je postigao gol. Od svih zlatnih orlića (Mijat je osvojio i EP 2013. i SP 2015), bivši selektor Slavoljub Muslin mu je davao najveću minutažu, pa je dosad sakupio sedam utakmica u dresu sa državnim grbom (dva gola). Gaćinović se iskreno radovao što je nedavno njegov klupski drugar Luka Jović dobio Krstajićev poziv, ali je eto, na kraju on ispao prekobrojan, uz golmana Aleksandra Jovanovića, Matiju Nastasića i Nemanju Maksimovića.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: fss.rs

Srušiš Bajern, ali nisi "dobar" za reprzentaciju - Gaćinović precrtan za Svetsko prvenstvo