Futoška ulica postaje slepa - izmena saobraćaja i linija GSP


Zbog rekonstrukcije i izgradnje vrelovoda duž Bulevara
oslobođenja biće izmenjen režim saobraćaja na raskrsnici Bulevara i Futoške ulice od danas do 26. juna.

Iz JKP „Novosadska toplana” obaveštavaju građane da će Futoška ulica u narednom periodu biti slepa od Braće Ribnikara i Branislava Nušića ka Bulevaru oslobođenja. U Jevrejskoj ulici, iz pravca Bulevara Mihajla Pupina, obavezan je smer kretanja desno i levo ka Bulevaru oslobođenja. Tokom izmene režima saobraćaja brzina vozila će biti ograničena na 30 kilometara na čas.

Autobusi JGSP-a „Novi Sad” na linijama broj 2, 6, 52, 53, 54, 55 i 56 će voziti drugim putem. Vozila na trasi 2 i 6 će, iz pravca centra, voziti Jevrejskom ulicom, odakle će ići Bulevarom oslobođenja, zatim Ulicom Novosadskog sajma, Hajduk Veljkovom, odakle će Futoškim putem nastavljati uobičajenom putanjom. I iz pravca Novog naselja i Adica, takođe će saobraćati izmenjenom trasom, a autobusi će koristiti postojeća stajališta.

Vozila JGSP-a na prigradskim linijama 52, 53, 54, 55 i 56 će u pravcu ka Novom Sadu saobraćati Futoškim putem, odakle će skretati u Hajduk Veljkovu ulicu, ići Ulicom Novosadskog sajma do Bulevara oslobođenja, odakle će voziti do Železničke stanice. U suprotnom smeru putnici na tim linijama će se od Železničke stanice voziti Bulevarom oslobođenja do Ulice Novosadskog sajma, odakle će dalje skretati u Hajduk Veljkovu, te Futoškim putem dalje nastavljati redovnom trasom. Na pomenutim linijama putnici će moći da koriste postojeća autobuska stajališta.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO