Besplatne edukativno-zabavne radionice


I dok su osmaci u obavezama, ostali osnovci već su na raspustu

Deca koja leto provode u Novom Sadu, i ove godine moći će da pohađaju brojne besplatne edukativno-zabavne radionice, predstave, muzičke i likovne sekcije, kao i sportska dešavanja na otvorenom.

Roditelji kažu da uprkos bogatim sadržajima u gradu, najveći deo slobodnog vremena sa decom provode na "Štrandu", uz reku, ili na igralištima.

Od ove godine, "Štrand" je dobio i kombinovano igralište, namenjeno zajedničkoj igri zdrave dece i dece sa smetnjama u razvoju.

Kombinovano igralište namenjeno deci sa invaliditetom, sa ciljem da se kroz igru zbliže deca koja nemaju te probleme i opet deca sa invaliditetom i da se vidi da tu među njima nema razlike i da zajedno treba i da se igraju i da funkcionišu izjavio je za RTV portparol JKP "Gradsko zelenilo" Ivan Nožinić.

Za predškolce i osnovce koji tokom raspusta žele da nauče nešto novo o hokeju, istoriji ili slikarstvu, Dečiji kulturni centar i Raspustilište od juna do avgusta organizovaće radionice na više od 30 lokacija u gradu.

Budući da su radionice i sportsko-rekreativni sadržaji koncipirani tako da su namenjeni za decu od 3 do 14 godina, mada ja kažem da mogu i malo stariji da se provuku svakako, ali ono što je najvažnije je da su svi ti programi apsolutno besplatni, ali da je neophodno da roditelji prijave svoju decu, budući da su ograničeni kapaciteti rekla je za RTV portparolka Novosasdskog Big dečijeg leta Lea Radlovački.

Od 11. jula do 29. avgusta, svake srede od 18 sati družimo se sa mališanima na brodu Teatar, na likovno-umetničkim radionicama. Radionice su namenjene svoj zaintersovanoj deci, od 4 godine pa naviše, koja vole da crtaju i uživaju na pesku, u opuštenoj atmosferi na Dunavu i nije potrebno da se deca prijavljuju potvrdila je za RTV koordinatorka raspustilišta Aleksandra Lukić.

Ne treba zaboraviti ni na decu koja trenutno nisu u mogućnosti da uživaju sa svojim vršnjacima, pa će tokom celog leta, svakog Humanog ponedeljka, kapije "Štranda" biti otvorene za dobrovoljne priloge za njihovo lečenje.

izvor: rtv.rs