Besplatan internet na 32 lokacije - uskoro i u svim parkovima i selima oko Novog Sada


Pozitivno poslovanje JKP „Informatka” i niz uspešno pokrenutih
projekata, od kojih su neki potpuno realizovani, kao i saradnja s različitim poslovnim partnerima, dovoljan su razlog za razgovor Dnevnika s drektorom tog preduzeća Nenadom Barcem.

S obzirom na to da se nabavka dobara, usluga i radova od ove godine ne finansira putem kapitalnih subvencija iz budžeta Grada, podatak da je „Informatika” prošlu godinu završila s 33 miliona dobiti još više na značaju dobija, a po Barčevim rečima, svakako se očekuje da se tekuća godina okonča s još boljim finansijskim rezultatom.

Od 1. decembra 2017. godine, u Novom Sadu postoje 32 lokacije na kojima građani Novog Sada i oni koji su došli da obiđu naš grad, mogu potpuno besplatno da koriste internet?

– Taj projekat, koji su zajednički realizovali Grad Novi Sad i JKP „Informatika”, nastavili smo i u ovoj godini jer je planom za 2018. godinu predviđeno da se poveća broj lokacija u Novom Sadu, ali i obezbedi besplatan vaj-faj u Kovilju, Kaću, Kisaču, Stepanovićevu, Rumenki, a sledeće godine i u Veterniku i Futogu. Takođe je u planu da se besplatnim vaj-fajem pokriju svi parkovi u gradu, što će sigurno novosadskoj omladini biti najinteresantnije. Korisničko ime i šifra su identični: opens2019, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO