Barselonin fudbalski kamp stiže u Novi Sad - u Vošin FC Vujadin Boškov


Kamp Fudbalskog kluba Barselona otvara se 18. juna na terenima
"Vujadin Boškov", a mladi talenti od 6 do 16 godina imaće priliku da sa trenerima iz čuvenog kluba i licenciranim trenerima sa Balkana uče sve tajne fudbalske igre.

Ovaj kamp se prvi put održava u Novom Sadu, treći put u Srbiji, a po prvi put pružena je prilika mladim talentima bez finansijske i roditeljske podrške da dođu i bore se za nagradu, a to je besplatan put u Barselonu i trenažni proces u školi fudbala "La Masija" u Barseloni.

- Zaprimili smo ogroman broj prijava za besplatno učešće, ne samo iz Srbije, nego i iz Crne Gore. Mislim da nismo ni svesni koliko talentovanih fudbalera imamo, koji nemaju mogućnosti i načina da se pokažu. Budući da će treneri iz Barselone imati ulogu skauta u Novom Sadu, ideja nam je bila da i toj deci pružimo šansu da pokažu šta umeju sa loptom - kazala je portparolka Barseloninog kama za Srbiju Ivana Brcan.

Kako navodi, zahvaljujući pomoći Grada Novog Sada i Vlade Vojvodine, kampu će se priključiti i deca koja nemaju roditelje ili su im roditelji nezaposleni, a izbor su proteklog vikenda napravili treneri FCBescola Srbije.

Tokom kampa, deca će imati po dva treninga dnevno i svaki dan čas španskog jezika.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija

POPULARNO