30 odsto više turista u Novom Sadu: Poseta iz više od 70 zemalja


Zvanična statistika pokazuje da je broj turista u Novom Sadu za
prva četiri meseca ove godine porastao za 30 odsto. U Turističkoj organizaciji Novog Sada kažu da se poslednjih pet godina konstantno beleži rast turista. Svakog meseca nas posete građani iz 40-ak zemalja, a za vreme Egzita broj jezika koji se govori na novosadskim ulicama je mnogo veći.

Statistiku o porastu broja turista u Novom Sadu potkrepljuje i opšti utisak svakog ko prošeta centrom grada, a to potvrđuju i ugostitelji, ali i ulični prodavci, a posebno su profitirali oni koji prodaju suvenire.

Turistički vodiči kažu da turisti iz regiona vole našu kuhinju i tamburaše, a ostalima grad ostavi dobar utisak zbog mira, opuštene atmosfere i mogućnosti da se sve obiđe peške. Ističu da ih raduje što će podgrađe tvrđave uskoro svi posetioci moći da vide u punom sjaju.

U turističkoj organizaciji kažu da je za povećanje broja turista zaslužna stalna promocija Novog Sada, ali i sadržaj, jer uz grad turisti obiđu i Frušku goru, Karlovce, salaše i čarde.

"Novi Sad je i festivalski grad. Vrhunac festivalske sezone je za vreme Egzita. Pored tradicionalnih gostiju iz regiona, Holandije i Britanije, ove godine organizatori očekuju i one iz Meksika, Australije, Katara, Singapura. Očekujemo publiku iz više od sedamdeset zemalja" izjavila je za RTV Tihana Putin  iz Turistička organizacija Novog Sada

Za sve njih, ali i Novosađane mogle bi da budu zanimljive i tzv. garantovane turističke ture koje organizuje Turistička organizacija grada. Pa tako, između ostalog, Novi Sad se može upoznati i iz ženskog ili jevrejskog ugla.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO