10 miliona evra fudbalerima ako osvoje Mundijal


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je fudbalsku
reprezentaciju Srbije, stručni štab i rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije i poručio da očekuje odlične rezultate na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Obezbedili smo rekordne nagrade, najviše do sada", rekao je predsednik Vučić i precizirao da pobeda "nosi" čak 10 miliona evra.

Pohvalio je igrače, rekavši da su posle napornih sezona u svojim klubovima došli da se bore za zemlju.

"Cela Srbija, svaki građanin svim srcem će biti uz vas. Očekujem odlične rezultate. Ne volim da govorim 'idite pa kako bude'. To 'kako bude' ne razumem, ako se mi takmičimo da poziciju zemlje popravimo. Verujemo u vašu snagu, timski duh, borbenost, znanje. Hvala što volite našu zemlju, što se za nju borite", naglasio je Vučić.

"Malopre sam završio pregovore sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim i 'ovlašćen' sam da saopštim da će reprezentacija ako osvoji prvo mesto dobiti rekordnu nagradu svih vremena u iznosu od 10 miliona evra", kazao je Vučić. On je istakao da su obezbeđene rekordne nagrade.

Ukazao je da, ako osvoje srebrnu medalju mogu da računaju na pet miliona evra, a ako prođu "grupu" 500.000 evra.

Rekao je i da novac nije presudan, jer su igrači mnogo više zaradili u životu od jedne nagrade koja pripada svima.

"Želeli smo ovim nagradama da kažemo koliko je važno da predstavljate našu zemlju, borite se za našu himnu, crveno plavo belu boju. Mi ćemo odavde sa strepnjom i mnogo radosti da pratimo svaki vaš susret", poručio je Vučić.

izvor: Tanjug, agencije, foto: fss.rs

POPULARNO