Veliki moto-skup i defile nekoliko hiljada motoraša kroz Novi Sad


Veliki moto-skup i defile nekoliko hiljada motoraša iz različitih
krajeva kroz Novi Sad biće održan u subotu od 17 časova, čime će zvanično biti otvorena moto-sezona u Vojvodini.

Tradiocinalni susret bajkera – Moto-fest ove godine će biti malo drugačije organizovan. Manifestacija će se održati na otvorenim bazenima SC „Sajmište”, gde će biti i kamp, koji se otvara u petak od 9 sati, i trajaće do nedelje pre podne. Glavni deo programa, koji uključuje žurke, predavanja i koncerte, mahom će se tu održavati.

“Želeli smo zaista da se posvetimo bajkerskoj kulturi, ali i da je približimo svima”, objašnjava Mile Janjić iz Moto-kluba „NS rajders”. “Zato ćemo tokom ta tri dana organizovati vežbe prve pomoći u saradnji s Crvenim krstom Vojvodine, akciju „Kaciga glavu čuva” u saradnji sa Saobraćajnom policijom, bajkerske igre i rok koncerte.”

To je, inače, 25. moto-fest, koji tradicionalno organizuje jedno od najstarijih bajkerskih udruženja na teritoriji nekadašnje Jugoslavije Moto-klub „NS rajders”. Taj klub, osim Moto-festa organizuje i rođendan kluba u decembru, a u sklopu Moto-unije Vojvodine učestvuje i u organizaciji zatvaranja moto-sezone. Delom su učesnici i „Blokstok festivala”, koji se uvek održava vikend.

izvor: agencije, foto: ilustracija, freedigitalphotos.net

POPULARNO