Uskoro razgledanje Novog Sada iz dabl-dekera


Domaći i strani posetioci, ali i svi građani, uskoro će imati
mogućnost da zanimljive lokacije, ulice, institucije i ustanove u gradu razgledaju vozeći se u crvenom dabl-deker autobusu, koji bi već početkom leta trebalo da postane deo redovne turističke ponude Novog Sada.

Vožnja autentičnim oldtajmerom „London transporta“ marke RM-83 trajaće oko 50 minuta, a svi putnici moći će uživo ili preko tonskog snimka na srpskom i engleskom jeziku da slušaju priče turističkog vodiča o znamenitostima grada. Planirano je da razgledanje grada autobusom na sprat, koji ima 46 sedišta, bude organizovano subotom i nedeljom, bez obzira na broj prijavljenih putnika, uz mogućnost organizovanja polazaka radnim danima na upit.

Projekat je osmislila marketinška agencija „Promo group Serbia“ u čijem je danas taj oldtajmer vlasništvu, s idejom da Novi Sad dobije stalne ture razgledanja iz autobusa na sprat, po ugledu na velike svetske metropole, prenosi Dnevnik.

– Želimo da probamo da pronađemo nekoliko sponzora koji će pokriti troškove neophodne da bi se ture realizovale sigurno i u kontinuitetu od nekoliko meseci, bez obzira na broj putnika, barem tokom leta, do jeseni – rekao je direktor kompanije Zoran Prodanović, dodavši da će se ture realizovati i ako se za vožnju prijavi jedan putnik. – Još uvek smo u pregovorima s nekoliko banaka i kompanija. Za sada imamo nezvaničnu saglasnost Uprave za saobraćaj i puteve i Uprave za privredu. Saznali smo nezvanično da se čeka mišljenje i odobrenje kabineta gradonačelnika u vezi s mestom polaska, što je takođe važan elemenat za realizaciju projekta. Trebalo bi da to bude centar grada zbog jednostavnosti realizacije, ali i stranih turista, kojih je u gradu sve više i kojima bi to bio vrlo interesantan sadržaj, kakav za sada u toj formi ne postoji u gradu.

Autobuska karta za odrasle biće 500 dinara, za decu od tri do 12 godina 300, a za mališane do tri godine vožnja će biti besplatna. Ceo projekat biće promovisan na društvenim mrežama i u medijima, a recepcije i turističko-informativni pultovi trebalo bi da dobiju prospekte i brošure o vožnji crvenim autobusom. Kako nam je rekao direktor kompanije „Promo group Serbia“, zeleno svetlo i podršku za realizaciju projekta dobili su i od Turističke organizacije grada Novog Sada.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO