Uskoro nova kružna linija: Novi Sad - Sajlovo - Veternik - Novi Sad


Gradski prevoznik planira da od 1. septembra počne da saobraća
kružna autobuska linija koja će spojiti Sajlovo i Veternik i istovremeno obezbediti stanovnicima ovih delova grada dodatne polaske ka Novom Sadu, saznaje 021.rs.

Kako su u GSP-u naveli, nova linija će biti obeležena brojevima 51A i 51B. Razlog za njeno uvođenje su zahtevi stanovnika Veternika i Sajlova da se ova dva naselja povežu i da se pojača veza tih naselja sa drugim delovima Novog Sada.

U GSP kažu da je već određena trasa, koja će se u budućnosti možda i promeniti.

"Već duži period razmatra se mogućnost reorganizacije prevoza prigradske linije za Veternik. U postojećim okolnostima, a na osnovu prethodno sprovedene analize i rezultata sistemskog brojanja putnika na linijama za Veternik i Sajlovo, predloženo je uvođenje kružne linije broj 51 (Novi Sad - Sajlovo - Veternik - Novi Sad/Novi Sad - Veternik - Sajlovo - Novi Sad), sa eventualnim izmenama i korekcijom trase po završetku najavljene rekonstrukcije Ulice Dragoslava Srejovića (i slično). Takođe, dugogodišnja učestalost zahteva stanovništva Veternika, upućenih preko tamošnje mesne zajednice, bio je povod da se razmotri uvođenje nove linije. Razlog za uvođenje je skraćenje vremena putovanja, povezanost naselja (i šire) sa gradskim grobljem i drugim delovima grada Novog Sada (Detelinara, Železnička stanica...)", navode za 021.rs u gradskom prevozniku.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo, ilustracija

POPULARNO