U planu novi park na Novom naselju kod okretnice - fontane, vodoskoci, tereni za fudbal, košarku...


Novim urbanističkim projektom predviđena je izgradnja
sportskog parka na Novom naselju, na zelenoj površini između Bulevara kneza Miloša, Ulice Momčila Tapavice i budućeg produženja Bulevara Jovana Dučića.

Prema ideji urbanista, Novo naselje bi trebalo da dobije sportski park površine od 4,79 hektara. Ovaj prostor je uglavnom zapušten, a pojedini građani su ga iskoristili za stvaranje bašte.

Najveći deo prostora ostavljen je da bude zelena površina, ali je planiran prostor za terene za mali fudbal, košarku, odbojku, boćanje, adrenalinski park, kao i za skvoš. U središnjem delu parka planira se ugostiteljski objekat sa letnjom baštom i prostorijama za sportiste, kao što su garderoba, svlačionice, kupatila sa toaletom, prenosi 021.rs.

Osim staza, platoa i ugostiteljskog objekta, predviđene su aleje duž glavnih staza, šumarci, travnjaci, kao i niz ukrasnih elemenata, odnosno klupe, fontane, vodoskoci, česme, vajarske kompozicije, pergole...

Pošto se prostor na kom bi trebalo da se nalazi budući sportski park gotovo graniči sa Veterničkom rampom, urbanisti su mišljenja da sadržaje ne bi koristili samo stanovnici Novog naselja, nego i Veterničani.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO