U nedelju protest - zbog namere uništavanja parkića i dizanja višespratnice


Grupa Novosađana poziva na javni skup za očuvanje parka
i zelene površine na uglu Kisačke ulice i Jovana Subotića, koja je predviđena za gradnju osmospratnice.

Protestni skup održaće se u nedelju, 6. maja, a organizatori, koji su višegodišnji stanari ovog dela grada, pozivaju na što veći odziv u borbi protiv, kako kažu, sistematskog višegodišnjeg urbanističkog masakra i uništavanja zelenih i javnih površina.

Stanari ovog dela Novog Sada brzo su se organizovali u okviru Fejsbuk grupe "Ne damo livadicu" i okupili više od hiljadu ljudi za samo jedan dan. Grupa trenutno broji više od 1.300 članova, a njeni pokretači rekli su za 021.rs da pokušavaju da sačuvaju "ono za šta smatraju da je dobro i pozitivno, nasuprot sveopštoj pomami za betonom koja je zahvatila naš grad u poslednjih nekoliko godina". Njihova ideja je da zakonski predviđenim načinima utiču na promenu odluke vlasti.

"Pozivamo vas da se svi zajedno okupimo i što većim prisustvom izrazimo protest protiv sistematskog višegodišnjeg urbanističkog masakra nad gradom i uništavanja zelenih i javnih površina. Pozivamo vas i da potpišete peticiju, pridružite se i pomognete inicijativi za očuvanje ove zelene površine i iznesete svoje primedbe iz urbanističko-arhitektonskog, saobraćajnog, socijalnog, ekološkog i stanarskog ugla", poručuje se u pozivu na protestni skup, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: Ne damo Livadicu! Facebook