Traže da se ograđen prostor za pse podeli - za male i za velike pse


Stanovnici Novog naselja zatražili su da se deo ograđenog
prostora za istrčavanje pasa podeli na deo za velike i deo za male pse.

Kako se navodi u izveštaju Komisije za predstavke i predloge Skupštine grada, koja je u sredu primala građane u prostorijama MZ "Bistrica", vlasnici pasa koji spadaju u male rase obratili su im se sa molbom da se jedan deo već ograđenog prostora za istrčavanje pasa odvoji ogradom, da bi zaštitili svoje ljubimce od napada većih pasa.

Komisija navodi i da su građani sa Novog naselja izneli i problem zadržavanja vode posle većih padavina na dečijem igralištu, da je potrebno da se obnovi i rekonstruiše oštećeni mobilijar, da se obnove parkinzi i trotoari, kao i pešačke staze.

Takođe, žitelji zgrade broj 10 u Ulici Todora Jovanovića Toze kažu da je vlasnik kafića koji se nalazi u prizemlju nelegalno postavio stolove u prolazu zgrade. Oni su o tome obavestili inspekciju koja je izlazila na teren, a od Komisije su zatražili da o tom problemu obavesti i sve ostale nadležne institucije.

Građani su od skuštinske komisije zatražili i da se na raskrsnici ulica Stojana Novakovića i Raše Radujkova postaviti pešački semafor ili ležeći policajac, s obzirom da na tom delu deca prelaze put prema obdaništu i školi, a saobraćaj je veoma gust.

Odgovore na ove primedbe građani će naknadno dobiti od Komisije, pošto je prvo potrebno da se dobiju dodatne informacije od nadležnih gradskih službi.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO