Srbija dobija još jedan auto-put i brzu saobraćajnicu


Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa
ambasadorom Azerbejdžana i predstavnicima kompanije "Azvirt" o infrastrukturnim projektima.

Ona je sa ambasadorom Eldarom Hasanovim i predstavnicima Azvirta razgovarala o novim zajedničkim infrastrukturnim projektima dve zemlje.

Mihajlovićeva je rekla da je za Vladu Srbije važno da se što pre krene u realizaciju projekata o kojima su razgovarali predsednici Srbije i Azerbejdžana dogovorili tokom nedavne posete srpske delegacije Bakuu, navodi se u saopštenju iz Kabineta potpredsednice Vlade.

"Reč je pre svega o projektima Ruma-Šabac, dužine 22 kilometra, i Šabac-Loznica, dužine 55 kilometara, gde je ideja da se na prvoj deonici gradi auto-put, a na drugoj brza saobraćajnica", rekla je Mihajlovićeva.

Na sastanku je razgovarano i o projektu izgradnje Obilaznice oko Beograda, a Mihajlovićeva je ambasadoru Hasanovu predstavila i inicijativu više ministarstava da se organizuje biznis-konferencija u Beogradu ili Bakkuu, gde bi Srbija predstavila infrastrukturne projekte u oblastima saobraćaja, energetike, rudarstva i telekomunikacija, a srpska preduzeća se upoznala sa mogućnostima da se angažuju na poslovima u Azerbejdžanu.

izvor: agencije, foto: ilustracija

POPULARNO