"Sezona koju su pojeli skakavci - pred nama obaveza da ne dozvolimo da se ponovi"


„Ostala nam je još utakmica s Čukaričkim koja, što se nas tiče
nema takmičarski značaj i naboj“, rekao je Aleksandar Veselinović.

Ipak, kako kaže, ozbiljni su ljudi, profesionalci koji su svesni svojih obaveza i duelu na Banovom brdu upravo tako će prići.

„Imamo obavezu, najpre prema sebi samima, a onda i navijačima da pružimo dobru igru i pokušamo da izborimo povoljan rezultat. Na to nas obavezuje ime kluba i tu nikakvu dilemu nema“, veli Veselinović.

Beograđani su u međuvremenu ostali bez trenera Nenada Lalatovića, dali vas to remeti u planovima za utakmicu?

- Nemamo prostora da reagujemo, jer ne znamo u kom sastavu će Čukarički istrčati na teren. Čukarički ima svoje probleme, baš kao što se i mi nosimo s našim, tako da nećemo puno da se bavimo rivalom. Bilo je u minulom prvenstvu utakmica u kojima smo pokazali da možemo da igramo puno bolje nego što to osmo mesto na tabeli pokazuje i verujem da ćemo to dokazati i u četvrtak.

Da li ćete moći da računate na najbolji tim?

- U konkurenciji za postavu biće isti fudbaleri koji su konkurisali za duel sa Crvenom zvezdom. Znači, neću moći da računam na Aleksandra Radovanovića, Marka Vukasovića i Ivana Lakićevića.

Pripreme za novu sezonu počinju već 11. juna, da li ste imali vremena da sagledate situaciju i načinite plan za predstojeći prelazni rok?

- Najpre da mi odigramo utakmicu s Čukaričkim, u kojoj ću još jednom moći da procenim kako pojedini igrači reaguju i odnose se prema obavezama. To nam je u ovom trenutku primarni cilj, a onda sledi prelazni rok. Imamo želje i planove što se potencijalnih novajlija tiče, ali do tada ima još dosta vremena i videćemo kako će se situacija razvijati. Došao sam u Vojvodinu u pravo vreme, imam priliku da sagledam šta je to što joj na igračkom planu nedostaje i sigurno je da sam kasnije stigao da ne bih imao dovoljno prostora za objektivno sagledavanje situacije. Naravno, puno toga zavisiće od odlazaka pojedinaca i interesovanja za njih, kao i od finansijske situacije. Biće vremena za priče na tu temu, najbitnije je da odradimo utakmicu sa Čukaričkim na najbolji mogući način. Iza nas ostaje sezona koju su, da se tako izrazim - pojeli skakavci, a pred nama je obaveza da ne dozvolimo da se ona više ponovi – poručio je bio Aleksandar Veselinović.

izvor: dnevnik.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

POPULARNO