Ritam Evrope na Trgu slobode i proslava Egzitove titule najboljeg evropskog festivala


Tradicionalna muzička manifestacija "Ritam Evrope", koju već
12 godina zaredom organizuje Studentski kulturni centar, održava se i ove godine u sredu, 9. maja na Trgu slobode povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, ali i Dana Evrope koji se obeležava istog dana.

Nastupiće njujorški sastav "The Toasters", riječki "Let 3", te domaći bendovi "Disciplina kičme" i "Tri kapljice".

Muzički program počeće u 19:30h kada nastupa novosadski sastav "Tri kapljice", nakon kojih će u 20:20h na binu izaći "The Toasters". U 21:40h je "Let 3", a od 23h "Disciplina kičme".

Nakon koncerta, u klubu "Quarter" u Kineskoj četvrti će Exit organizovati žurku na kojoj će nastupiti dj-evi sa ovogodišnjeg festivala, a povod je nedavno osvajanje druge po redu titule Najboljeg evropskog festivala.

Program počinje u 22h kad će nastupiti Dušan Nikolić "b2b Runy", a nakon njihovog seta u 23:30h publiku očekuje sarajevski "After Affair". U jedan posle ponoći nastupa Francuz Zadigo, a predviđeno je da žurka traje do pet ujutro.

Pored muzičkih dešavanja i svirki, u Novom Sadu se za Dan Evrope tradicionalno održava i niz kulturnih dešavanja, poput izložbi, tribina ili govornih programa. Ove godine će Fondacija "Novi Sad 2021" u Studiju M organizovati konferenciju "Neutralno", koja će predstavljati prostor za dijalog u kojem će biti predstavljene različite prakse u Evropi i regionu o održivosti kulturnih prostora.

Ulaz na sve programe u okviru obeležavanja Dana pobede je slobodan, dok je za učešće na konferenciji "Neutralno" potrebno da se zainteresovani prijave putem aplikacionog formulara na sajtu novisad2021.rs .

foto: exitfest.org

POPULARNO