Radovi na Bulevaru i Novom naselju - uskoro širom grada


“Novosadska toplana” počela je rekontrukciju vrelovodne mreže
na parnoj strani Bulevara oslobođenja, kao i na Novom naselju, od Bulevara kneza Miloša 13 prema Ulici Stanoja Stanojevića. U pitanju su mašinsko-izolaterski i građevinski radovi, a izvođač je “Bulevar Kompani”.

Rekonstrukcija vrelovoda na 550 metara trase na Bulevaru oslobođenja obuhvata zamenu 1.100 metara cevi, i to u delu od raskrsnice s Ulicom Novosadskog sajma, duž Bulevara i preko pešačkog prelaza na raskrsnici s Futoškom ulicom. Zbog radova, koji će trajati 65 radnih dana, do 25. avgusta privremeno biti izmenjen režim saobraćaja, odnosno u fazama će biti zauzeto parkiralište, biciklistička staza, kao i desna saobraćajna traka, zbog lakšeg pristupa mehanizacije. U prvoj fazi izmena režima važi za deo Bulevara, od ugla s Ulicom Novosadskog sajma do Ćirpanove.

Radovi na Novom naselju počeli su sredinom maja, i u pitanju je rekonstrukcija 360 metara trase trocevnog vrelovoda, tokom koje je planirana zamena 1080 metara cevi. Izmena režima saobraćaja, u blokovskom delu Novog naselja gde su radovi, predviđena je do 5. jula.

Iz JKP “Novosadska toplana” apeluju na građane da budu strpljivi i da imaju razumevanja za radove koji će se tokom leta obavljati širom grada, jer će rekonstrukcija i slični radovi obezbediti grejnu sezonu bez havarija, odnosno kvalitetnu i kontinuiranu isporuku toplotne energije za grejanje tokom zimskih meseci, navode iz pomenutog gradskog preduzeća.