Prosvetari traže jeftine stanove


Forum srednjih stručnih škola Beograda uputio je inicijativu
Ministarstvu prosvete da se i zaposlenima u prosveti omogući kupovina stanova po povoljnim uslovima, kao što će tu priliku imati pripadnici vojske, policije, zaposleni u Bezbednosno-informativnoj agenciji i Upravi za izvršenje sankcija.

Predsednik ovog sindikata Milorad Antić rekao je za Danas da je ideja potekla od članova koji smatraju da i oni imaju pravo da konkurišu za kupovinu stanova po povoljnim uslovima.

"Obrazovanje je stub svakog društva, a policija i vojnici su potekli iz naših učionica. Zaposleni u prosveti su nezadovoljni svojim materijalnim položajem, mnogi nemaju rešeno stambeno pitanje i sa takvim statusom odlaze u penziju", rekao je Antić.

Zbog toga smo, dodao je, tražili da ministar našu inicijativu iznese pred Vladu Srbije i da se naš zahtev uvrsti u lex specialis za izgradnju stanova.

Ministarstvo prosvete se sindikatu za sada samo zahvalilo na predlogu.

List podseća da je sličan zahtev ranije podneo Savez samostalnih sindikata Srbije, a iz Vlade je odgovoreno da će, ako prva faza sa jeftinim stanovima bude uspešna, projekat biti proširen za sve koji su zainteresovani.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija

POPULARNO