Proleter ostaje Proleter, nema fuzije sa Brodarcem - u Superligi na stadionu Voše


Proleter ostaje Proleter, novosadski, sa Slane bare

To potvrđuje Stevo Buljić, predsednik "slanobaraca", i demantuje priče po kojima bi se novi superligaš ujedinio sa beogradskim Brodarcem.

- To su notorne laži - kategoričan je Buljić. - Nema ni govora o tome. Nismo ni pomislili na tako nešto a ne da smo razgovarali na tu temu. Lično, ne bih dozvolio da se upuštamo u takve priče, kao ni bilo ko iz našeg kluba koji je ostvario istorijski uspeh.

Slanobarci će, jasno je, na jesen "začiniti" superligaški karavan s obzirom na to da su dva kola pre kraja borbi za bodove u Prvoj ligi obezbedili takmičenje u eliti, prvi put u klupskoj istoriji dugoj 67 godina.

- Istorijski uspeh kluba proslavićemo nakon poslednjeg kola - kaže Nenad Vanić, strateg Proletera. - Želja je da u preostala dva duela sa Teleoptikom i Inđijom takođe pobedimo. Jer, kad pišemo istoriju, neka to bude "velikim fontom". Imamo motiv da kao prvoplasirani uđemo u elitu. Naravno, u svaki duel idemo na pobedu, s obzirom na to da su momci pokazali kakav kvalitet poseduju i ispod tog standarda ne želimo da idemo. Igraćemo kao da nam plasman zavisi od toga.

Novi Sad je tako dobio dva kluba u elitnom takmičenju, što se poslednju put desilo pre 55 godina, kada su u sezoni 1963. godine nastupali Vojvodina i RFK Novi Sad sa Detelinare.

- Grad Novi Sad zaslužuje dva superligaša i trebalo je mnogo ranije da Vojvodina dobije društvo i komšijsku konkurenciju. Novosađani bi sada pogotovo trebalo da bodre svoje klubove, sugrađane u većem broju i nadam se da će i Vojvodina i Proleter beležiti bolje rezultate. Zasada je rano govoriti o pojačanjima ali prirodno je da u višem rangu takmičenja, uz moje momke koji zaslužuju sve pohvale i respekt, na terenu vidimo i neka pojačanja - kaže Vanić.

Utakmice u Superligi, Proleter će igrati na komšijskom "Karađorđu", stadionu Vojvodine.

- Jesenji deo ćemo, sasvim je izvesno, igrati na najvećem novosadskom stadionu. Želja je da renoviramo našu "Bombonjeru", ali pitanje je hoće li biti sponzora i sredstava da ostvarimo neke zamisli i da u 2019. godinu uđemo na naš teren na kojem smo izborili istorijski uspeh - kaže predsednik Buljić.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Posle 55 godina Novi Sad ima dva kluba u Superligi

POPULARNO