Praznik školskog atletskog sporta na stadionu Voše


Pokrajinsko takmičenje za osnovce i srednjoškolce održano je na
stadionu „Karađorđe”. Više od 520 učenika se takmičilo u šest disciplina: trčanje (60, 100, 300, 400, 600, 800 i 1.000 metara), skok uvis, skok udalj, bacanje kugle, bacanje vorteksa i štafeta (četiri puta 100 metara), a najbolji su izborili plasman na Republičko takmičenje.

Sparno jutro nije omelo mlade atletičare da pokažu umeće, veštinu i takmičarski duh. Pošto stadion „Karađorđe” pruža idealne uslove za sportiste, školarci su na tartan-stazu izašli motivisani u želji da stanu na pobedničko postolje. Ulog je bio velik jer dobar plasman vodi na Republičko takmičenje u atletici koje se održava 15. maja u Novom Pazaru. Takođe se može smatrati „zagrevanjem” za Sportsku olimpijadu školske omladine Vojvodine (SOŠOV) koje đake čeka već za nedelju dana.

Predsednik Saveza za školski sport grada Novog Sada Goran Stevanović rekao je da tokom maja deca imaju gust takmičarski program.

„Opštinsko i okružno takmičenje održano je pre nedelju dana, čeka ih Republičko takmičenje, a najznačajnije nadmetanje je svakako SOŠOV, koji se odžava od 17. do 20. maja pa đaci imaju malo vremena da se odmore“, kazao je Stevanović, i dodao da je Novi Sad domaćin Olimpijade što je velika čast i obaveza.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo