Nova zgrada RTV-a u drugoj polovini 2019. godine


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik
Novog Sada Miloš Vučević obišli su danas radove na izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine na Mišeluku.

Mirović koji je ujedno i predsednik Odbora za izgradnju nove zgrade RTV-a, izjavio je da radovi na izgradnji nove "kuće" pokrajinskog javnog servisa teku planiranom dinamikom, te dodao da očekuje da posao bude završen u drugoj polovini 2019. godine.

"Mi smo u saradnji sa republičkom vladom i Gradom Novim Sadom zajednički pripremili ovu investiciju, kako bismo na zgarištu stare zgrade postavili nove temelje i time smo pokazali sposobnost da možemo da obnovimo ono je porušeno u NATO bombardovanju 1999. godine", kazao je predsednik Mirović.

Plan je, kako je rekao, da u drugoj polovini sledeće godine imamo potpuno novi objekat Radio televizije Vojvodine, sa novom televizijskom opremom i da, sa te lokacije, RTV počne sa emitovanjem programa.

"Na ovaj način pokazujemo da brinemo o pokrajinskom javnom servisu, koji emituje program na srpskom jeziku i na 15 jezika nacionalnih manjina", rekao je predsednik Mirović i dodao da očekuje tokom leta ili početkom jeseni ugovor za izvođenje druge faze radova.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je ovom prilikom da je ponosan na zajednički projekat Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada i dodao da će iz gradskog budžeta ove godine biti obezbeđena sredstva za izdvođenje radova na parternom uređenju nove zgrade RTV-a.

POPULARNO