Nova osmospratnica na uglu Bulevara Evrope - Novi Sad prodao plac za za 251 milion


Novosadska uprava je na javnim licitacijama prodala pet
građevinskih parcela za 332 miliona dinara.

Najveći deo zarade je od prodaje parcele za gradnju osmospratnice na uglu Bulevara Evrope i Ulice Aranji Janoša koja je prodata po početnoj ceni nešto većoj od 251 milion dinara preduzeću Galens invest.

Kako su za 021.rs naveli u Upravi za građevinsko zemljište, po vrednosti sledi parcela u Kornelija Stankovića, nedaleko od kružnog toga sa Bulevarom Evrope, od oko 45 miliona dinara. Kupac je firma "Permano" koja je izlicitirala takođe početnu cenu i sada će na tom mestu moći da sagradi petospratnicu sa potkrovljem.

Po početnoj ceni od 18.836.000 dinara prodata je parcela u Ulici Novoj severno od Puta novosadskog partizanskog odreda, u radnoj zoni Sever II namenjena za poslovanje i to preduzeću "AG INSTITUT".

Grad je jednu parcelu prodao po ceni većoj od početne, a to je prostor na Temerinskom putu namenjen za poslovne sadržaje, koji je prodat za 12.420.000 dinara, što je tri puta više od početnih 4,1 milion. Kupac je, prema navodima UGZI-ja, Vlajko Zec.

Poslednja parcela prodata je za 4,7 miliona dinara, što je isto početna cena, a u pitanju je parcela od 457 kvadrata u ulici Milana Savića bb namenjena za porodičnu kuću.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija

POPULARNO