Nova nova Detelinara dobija jednu od najviših zgrada u Novom Sadu - soliter od 16 spratova


Gradski urbanisti su predložili da se u Ulici Braće Popović na
Detelinari sagradi soliter od 16 spratova, a u Ulici Milana Ješića Ibre na Novom naselju umesto četvorospratnica da niknu šestospratnice, saznaje 021.rs.

Ovo su predlozi iz izmena regulacionog plana koji će se naći pred odbornicima Skupštine grada narednog ponedeljka, 14. maja, a predstavljaju značajno povećanje spratnosti u odnosu na okolne objekte.

Za parcelu u Ulici Braće Popović, koja se nalazi između kompleksa Novosadskog sajma, benzinske pumpe poznate kao "Piramida" i Ulice Branka Bajića, gde je do nedavno bio napušteni poslovni kompleks i koja je u vlasništvu Grada, urbanisti su predložili da se budući objekat znatno nadzida u odnosu na dosadašnji predlog. Naime, ova parcela od preko 6.000 kvadrata prvobitno je zamišljena kao poslovno-tržni centar od 30.000 kvadrata visine od četiri do sedam spratova, a u novom predlogu ideja urbanista je da tu nikne soliter u dva nivoa od 14 i 16 spratova sa istom namenom - za poslovanje.

Ukoliko ovaj predlog urbanista prođe, ovaj deo Detelinare će dobiti jednu od najviših zgrada u Novom Sadu.

Podsetimo, najviše zgrade u Novom Sadu su soliteri sa crvenim kapama u Ive Andrića na kraju Limana IV koji imaju 18 spratova (realno visine 20 spratova), visoke su 75 metara i građene su krajem osamdesetih godina prošlog veka. Od tada do danas ni jedan soliter nije prešao 13 spratova, izuzev Zonedove zgrade koja zbog međuspratova i visokog prizemlja zapravo ima visinu od 15 spratova, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo

POPULARNO