Nekoliko desetina građana na skupu protiv uništavanja livadice


Novosađani iz centra grada danas su podržali inicijativu grupe
komšija koji se protive predlogu urbanista da se jedna od retkih zelenih površina u centru uništi i na tom mestu sagradi osmospratnica.

Na skupu "Ne damo livadicu", koji je organizovala fejsbuk grupa istog imena, nekoliko desetina građana potpisalo je peticiju ili napisalo zvaničan prigovor na predlog nacrta regulacionog plana kojim se sadašnja zelena površina na uglu Jovana Subotića i Kisačke pretvara u lokaciju za gradnju višespratnice. Mnogi su došli i sa svojim četvoronožnim ljubimcima, jer ova površina sada služi kao lokacija za šetanje pasa, a građani navode da je treba još urediti i proširiti ako je moguće, kako bi tu bilo i dečije igralište.

Kako se moglo čuti od prisutnih, došli su da potpišu peticiju ili napišu prigovor jer je livadica jedina preostala zelena površina u nekoliko okolnih stambenih blokova, pa bi njenim uništavanjem ovaj deo grada ostao i bez preko potrebnog drveća koje služi da se smanji zagađenje koje dolazi od saobraćaja.

Organizatori skupa su za 021.rs naveli da okupljanje nije bio klasičan protest jer se nadaju da će komisija za planove, koja zaseda 12. maja, uvažiti njihove prigovore i peticiju koju će predati i da će odbiti predlog urbanista da se ovde sagradi višespratnica. Kako su rekli, na fejsbuk grupi će verovatno već u ponedeljak objaviti gde će biti dva punkta za potpisivanje peticije, kako bi i građani koji nisu mogli da dođu imali priliku da daju podršku. Njihov plan je da, ukoliko gradska uprava ne prihvati primedbe građana, organizuju proteste, jer smatraju da građani treba prvi da budu pitani šta žele da bude u njihovom kvartu, a ne da to određuju neki službenici u kancelarijama ili privatni investitori, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: Ne damo Livadicu! Facebook

POPULARNO