Na Sajmištu bazeni u novom ruhu, kupalište dobija savremen izgled


Otvoreni bazeni SC „Sajmište”, omiljeno kupalište Novosađana
dobijaju savremen izgled. Sportsko-poslovni centar „Vojvodina”, popularni Spens, ove godine u izgradnju nove garderobe, modernih ženskih i muških toaleta, kao i toaleta za invalide, ulaže 12,4 miliona dinara.

Uređuje se i prostor za tuševe, zatim hodnik koji ih povezuje, kao i tri svlačionice za potrebe sportskih ekipa. Biće izgrađena i nova garderoba sa 130 kasetnih ormana, klupama i ogledalima.

Ceo prostor će dobiti novu vodovodnu, kanalizacionu i elektroinstalaciju kao i instalacije za ugradnju solarnog kolektora, čija se postavka planira u sledećoj fazi.

Veliki broj Novosađanki obradovaće i izgradnja prostora za previjanje beba.

„Uređenje bazena na Sajmištu vrlo je važan projekat jer taj kompleks tokom leta poseti više od 80.000 kupača“, rekao je direktor Spensa Milan Jarić, prenosi Dnevnik.

Kaže da je među njima je i veliki broj turista.

„Naša dužnost je da taj važan gradski resurs uredimo u skladu s interesima Novosađana, Novog Sada i njegovih gostiju. Sve aktivnosti sprovodimo u saradnji s Gradom Novim Sadom. Ugovor je potpisan na početku aprila, a rok za završetak radova je 45 dana. Takođe, prošle godine smo s 8,3 miliona, dinara dobijenih na konkursu Ministarstva trgovine i turzima, finansirali kompletno uređenje svih prilaznih staza i instaliranje novih, savremenih tuševa“, veli Jarić.

Radi se, navodi Jarić, i kompletna adaptacija i sanacija platoa od 500 kvadrata od blagajne do objekta. Osim toga, Spens će, po njegovim rečima, ove godine uvesti i novi sistem naplate karata na Sajmištu, ali i na zatvorenim bazenima i u Ledenoj dvorani.

„Ugrađivanje naplatnih barijera unaprediće poslovanje Spensa jer će omogućiti bolju kontrolu i naplatu ulaznica. Novac je obezbeđen iz budžeta Grada Novog Sada kao kapitalna subvencija. Postupak nabavke je u toku“, navodi Jarić.

U SC „Sajmište” će se i ove godine održati manifestacija „Leto na bazenu”.

„Program podrazumeva dnevno angažovanje posetilaca od utorka do subote po slobodnom izboru u sledećim sportovima: odbojka, badminton, mali fudbal, ruska kuglana i stoni tenis“, pojasnila je Spensova saradnica za odnose s javnošću Slobodanka Brankov.

Kaže da će pokušatio da najmlađim posetiocima, koji su najbrojniji na otvorenim bazenima SC „Sajmište”, približe sport i time doprinesemo stvaranju zdravih životnih navika, razvoju rekreativnog sporta, većem angažovanju dece u sportu, negovanju istinskih sportskih vrednosti, kulturnog i civilizovanog ponašanja na sportskim objektima.

Kupališna sezona na bazenima „Sajmišta”, ukoliko vremenske prilike budu dozvolile, počinje 8. juna, a sedam dana kasnije vrata će otvoriti i otvoreni bazen na Spensu.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija

POPULARNO