Moto fest na otvorenim bazenima na Sajmištu - defile, žurke, koncerti...


Veliki moto skup i defile nekoliko hiljada motoraša kroz Novi Sad
održaće se u subotu, 26. maja čime će zvanično biti otvorena moto sezona u Vojvodini.

Ove godine, tradicionalni susreti bajkera – Moto fest, biće malo drugačije organizovan. Naime, manifestacija se održava na otvorenim bazenima na Sajmištu, počinje u petak, 25. maja u 9 ujutro i traje do nedelje pre podne. Program će se mahom održavati u kampu na bazenima i uključuje žurke, predavanja i koncerte.

"Hteli smo zaista da se posvetimo bajkerskoj kulturi, ali i da je približimo svima. Zato smo tokom ta tri dana organizovali vežbe prve pomoći u saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine, akciju "Kaciga glavu čuva" u saradnji sa saobraćajnom policijom, bajkerske igre i rok koncerte", objašnjava Mile Janjić iz Moto kluba NS Riders.

Centralni događaj, svake godine naravno jeste veliki defile motoraša ulicama Novog Sada koji je i ovoga puta uz pratnju saobraćajne policije. Defile će se održati u subotu 26. maja u 17 sati, a očekuje se nekoliko hiljada motoraša iz cele Vojvodine.

Ovo je inače 25. Moto fest koji tradicionalno organizuje jedno od najstarijih bajkerskih udruženja na teritoriji nekadašnje Jugoslavije - Moto klub NS Riders. Ovaj klub, pored moto festa organizuje i rođendan kluba u decembru mesecu, u sklopu Moto unije Vojvodine učestvuje i u organizaciji zatvaranja moto sezone, a delom su učesnici i Blokstok festivala koji se uvek održava vikend posle moto festa.

Svi programi otvoreni su za javnost.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija