"Moramo da budemo surovo samokritični - Pobedom da se oprostimo od navijača u Novom Sadu"


Voša polako završava sezonu u kojoj je ostala bez Evrope

U nedelju od 17h Vojvodina igra protiv C.zvezde.

„Imaćemo priliku da pokušamo da zaboravimo na jednu ružnu sezonu, izigramo se fudbala i uživamo u duelu s novim prvakom“, rekao je standardni čuvar mreže Vojvodine Emil Rockov.

„U suštini, svaka utakmica nam je i dalje jako važna, posebno kada je s druge strane Crvena zvezda, jer smo ostali gladni pobeda. Ujedno, imaćemo mogućnost da se od naših navijača oprostimo dobrom igrom, uz obavezu da se i dalje punim srcem borimo za ime i dres kluba za koji nastupamo. Lično, nije mi bitno protiv koga igramo, jer uvek želim da svoj posao odradim što je bolje moguće i sačuvam mrežu.“

U ovom prvenstvu, međutim, Rockov je do sada na golu Voše stajao u svih 35 utakmica i već primio 40 golova. Za klub renomea Vojvodine, to je zaista mnogo.

„Ta činjenica nije ni malo prijatna, ali to je odraz svih nas i od nje se ne može pobeći. Moramo da budemo surovo samokritični, jer iza nas ostaje jako loša polusezona, u kojoj smo rano primali pogotke. Iako sam imao i dosta dobrih odbrana, statistika je neumoljiva i pamti se jedino konačni zbir u učinku. Nikako ne bih voleo da nam se ovakav skor ikada više ponovi i nadam se da ćemo, posle letnje pauze, zajedničkim snagama učiniti sve da vratimo Vojvodinu tamo gde joj je i mesto - u vrh srpskog fudbala.“

U nedelju će, ako je po najavama iz oba tabora suditi, u oba tima na terenu biti dosta mladih fudbalera. Treneri Aleksandar Veselinović i Vladan Milojević žele da na delu provere mogućnosti mlađih snaga i to koliko su spremni da na svoja pleća preuzmu odgovornost za igre dva kluba u budućnosti.

„Što se Vojvodine tiče, to jeste trenutno naša ekipa, iako je u njoj puno jako mladih momaka. Nažalost, oni nisu imali priliku da se kale u drugim ekipama i nastupaju u nižim rangovima poput nas, nešto starijih, ali to im je - što im je. Protiv Zvezde će imati šansu da osete derbi, šta on sve u sebi nosi i šta znači i da počnu da stiču superligašku rutinu. Siguran sam da to opterećenje mogu da iznesu. Želja mi je da u nedelju pobedimo velikog rival, da budemo dominantni na terenu i tako se oprostimo od navijača u Novom Sadu“, zaključio je Emil Rockov.

izvor: dnevnik.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić