Liman 5, Kej Garden Residence, nova nova Detelinara... Napravljena mapa gradilišta u NS


Građani od nedavno na "Mapi gradilišta" mogu da vide ko i šta
zida u Novom Sadu, ali i to gde će, ko i šta zidati uskoro.

Tako se može videti da na mestu Kvantaške pijace preduzeće Galens planira da zida "Kej Garden Residence", a "Aleksandar group" gradi stambene zgrade na mestu Neimarovih baraka na Bulevaru despota Stefana. Pomenuti Galens je zabeležen i kao budući graditelj na mestu nekadašnjeg Brodogradilišta, kao i prostora Depresije (Liman IV) na granici Limana i Telepa gde će nići njihov stambeni kompleks "Liman".

Prema podacima sa "Mape gradilišta" ove dve firme se vode i kao graditelji budućih zgrada na samom uglu Bulevara Evrope i Cara Dušana. Postoji i niz podatka o drugim investitorima na manje atraktivnim lokacijama, ali i informacija o tome da se negde nešto planira bez podataka ko će tu zidati.

Kao zanimljiva lokacija pojavljuje se prostor na uglu Bulevara Jovana Dučića i Bulevara kneza Miloša, koji sada koristi Gradsko zelenilo. Tu je i prostor uz Ulicu Braće Popović gde je nedavno izmenama urabnističkog plana predloženo da se zida 16-spratnica, zatim ugao Bulevara Evrope i Futoške, gde se za jednu parcelu pominju Dijagonala i opet Galens, i tako dalje...

Ovu mapu sređuje i vodi portal Gradnja.rs, a njihov urednik Igor Conić kaže za 021.rs da se mapa odnosi ne samo na Novi Sad, nego i na Beograd, Kragujevac, Niš i Loznicu, dok će uskoro biti vidljivi i podaci za Zlatibor. Kako je objasnio za 021.rs, do sada je identifikovano više od 360 gradilišta u Srbiji, od čega je 250 u Novom Sadu i Beogradu, a ideja je da se mapiraju sva gradilišta u Srbiji.

izvor: 021.rs, foto: youtube.com

POPULARNO